Βαθμολογία

«Αν ξαναπαίζαμε με τον Ολυμπιακό θα τον κερδίζαμε ακόμα πιο εύκολα!»

Ο Νίκος Παππάς έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πράσινη» και εξέφρασε την πεποίθησή του πως αν ο Παναθηναϊκός Superfoods συναντούσε πάλι τον Ολυμπιακό, θα τον νικούσε ακόμα πιο εύκολα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην «Πράσινη»:

Για το αν είναι έτοιμος να γίνει ηγέτης: «Σε ένα μπασκετικό σύνολο δεν ξέρω πώς μπορεί να ερμηνευτεί η λέξη ηγέτης. Νομίζω ότι το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι γουστάρω που βρίσκομαι εδώ, περνάω καλά, μου αρέσει που ο κόσμος αναγνωρίζει πράγματα. Μακάρι να συνεχίσω να βρίσκομαι εδώ».

Για το πώς έζησε το μπρέικ τίτλου στο ΣΕΦ: «Είναι πολύ ωραίο αυτό το συναίσθημα, να γίνεσαι κι εσύ μέρος της ιστορίας. Μακάρι σε κάποια χρόνια να λέμε κάντε το όπως το 2017. Μόνο περηφάνια νιώθω. Είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος ήταν δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και πριν το ΣΕΦ και μετά στο ΟΑΚΑ. Μας βοήθησε πάρα πού και είμαστε χαρούμενοι που το πανηγυρίσαμε μαζί τους».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού Superfoods: «Είναι φανταστικό ότι αμέσως μετά το παιχνίδι ήρθε στο ΟΑΚΑ περίπου 20.000 κόσμος για να μας υποδεχθεί και μερικές ώρες αργότερα ήρθαν άλλοι 20.000 για τη φιέστα. Ο κόσμος είναι μοναδικός. Περάσαμε πού ωραία σο ΟΑΚΑ και τα δύο βράδια και φυσικά με... κερασάκι στην τούρτα τα μπουζούκια. Το χαρήκαμε πάρα πολύ, μακάρι και του χρόνου να είμαστε μαζί. Όταν το είδαμε δεν το πιστεύαμε. Θέλαμε να τον χαρούμενο και το πετύχαμε».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να ξεπεράσουν όσα γραφόντουσαν όλη τη σεζόν: «Ο κόσμος κάθε χρόνο ανάλογα με το αποτέλεσμα δημιουργεί μια εικόνα καταστροφής και διάλυσης. Εμείς όμως ήμασταν κάθε μέρα εκεί, δουλεύαμε σκληρά και ξέραμε τι ομάδα είμαστε. Πόσο δεμένοι είμαστε. Και φάνηκε στους τελικούς. Και μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό».

Για το πόσο σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε τρίτο σερί πρωτάθλημα: «Πήραμε μεγάλη ψυχολογία και σε περίπτωση που συναντούσαμε και πάλι τον Ολυμπιακό θα ήμασταν ακόμα καλύτεροι και θα επικρατούσαμε ακόμα πιο εύκολα. Περιμένουμε του χρόνου. Βέβαια μπορεί να υπάρχουν πολλές αλλαγές στις δύο ομάδες, αλλά η αλήθεια είναι πως όταν ξαναμπούμε στο ΣΕΦ θα νιώθουμε πού άνετα. Οπότε θα βοηθήσει και για του χρόνου».

Για το ότι θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» νωρίτερα τη σειρά των τελικών: «Πολλές φορές μέσα στη χρονιά χάσαμε ματς από δικά μας λάθη στο τέλος. Δεν έγινε μόνο στους τελικούς. Παιχνίδια που ελέγχαμε καθ' όλη τη διάρκεια. Και στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα όταν είχαμε ματς δίχως αύριο τα καταφέραμε. Έχουμε τεράστιους παίκτες με ποιότητα και ανταποκρινόμασταν. Δεν είναι το ιδανικό σενάριο αυτό. Η ομάδα αυτή όμως είναι έτσι χτισμένη με παίκτες με προσωπικότητα και ταλέντο που μπορούν να πάρουν αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές. Φάνηκε στους τελικούς. Και είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να παίρνεις αυτό που θες όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο. Έχει άλλη γλύκα».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Εγώ προσωπικά έχω μόνο καλά πράγματα να πω γι' αυτόν τον άνθρωπο. Με έχει βοηθήσει σε πολύ δύσκολες στιγμές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αγαπάει την ομάδα. Τον έχω δει με τα μάτια μου να κλαίει για την ομάδα. Άρα τι άλλο να πεις; Πόσο πιο χαρούμενος να είσαι όταν έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο από πίσω να στηρίζει».

Για το πρώτο συναίσθημα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ύστερα από τη φετινή αμφισβήτηση: «Μας άξιζε αυτό το πρωτάθλημα. Χάσαμε το πλεονέκτημα μεν και μέσα στη χρονιά είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά στη σειρά ήμασταν καλύτεροι. Έτσι είναι το μπάσκετ, έτσι είναι και το πρωτάθλημα, είμαστε πολύ χαρούμενοι και θέλουμε να το χαρούμε. Ακούστηκαν πολλά, υπήρχε αμφισβήτηση. Είναι ανθρώπινο. Οι Έλληνας αγαπούν το μπάσκετ, ξέρουν μπάσκετ και αυτό τους κάνει να έχουν άποψη. Παρ' όλα αυτά εμείς δουλεύουμε καθημερινά, παλεύαμε σκληρά και νομίζω δικαιωθήκαμε».

Για την άποψη που υπήρχε πως ο Ολυμπιακός είναι «πιο ομάδα»: «Το ποιος είναι ομάδα και ποιος όχι κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Κι ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις αυτό. Πήγε στον τελικό της Ευρώπης, το αναγνωρίζουμε, τους σεβόμαστε, αλλά εμείς ξέραμε ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Κι εμείς είμαστε πολύ καλή ομάδα, το αποδείξαμε, στην Euroleague πήραμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά πέσαμε πάνω στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αποκλειστήκαμε δίκαια, αλλά δείξαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ότι είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα».

Για το πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστεί το γεγονός ότι έγινε στόχος πολλών οπαδών του Ολυμπιακού στους τελικούς: «Δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγματα να ακούς ένα γήπεδο να σου βρίζει τη μάνα. Αλλά τι να κάνεις. Ζεις με αυτό. Η δουλειά είναι έτσι, παίρνεις αρκετά χρήματα για να διαχειριστείς και αυτό το πράγμα. Εμένα δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα. Ξέρω ότι όσο αγαπητός είμαι από τη μία πλευρά, τόσο εχθρικός θα είναι το κλίμα από την άλλη. Τι να κάνουμε. Μαθαίνεις από αυτό».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός Superfoods για να μείνει στην κορυφή: «Ο προπονητής, η διοίκηση, να τα βάλουν κάτω και να κάνουν ό,τι είναι σωστό για να μείνει η ομάδα στην κορυφή. Αυτοί ξέρουν τον τρόπο για να μείνει ο Παναθηναϊκός εκεί. Δεν παίρνω εγώ αποφάσεις. Δεν είναι στο δικό μου χέρι».