Βαθμολογία

Τσίπρας: «Σύνοδος κορυφής αν το Eurogroup δεν δώσει λύση»

Απαντήσεις στο ερώτημα αν έπρεπε τώρα η Ελλάδα να θέσει το θέμα της ρύθμισης του χρέους ή έπρεπε να περιμένει αργότερα έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι μια λύση χωρίς διευθέτηση του χρέους θα ισοδυναμούσε με «αναστολή» της δυνατότητας να διεκδικήσει η οικονομία την αυτοδύναμη χρημοτοδότησή της από τις αγορές, ενώ εκτίμησε ότι τίποτα δεν μαρτυρά πως θα είχε καλύτερη πιθανότητα λύσης το θέμα του χρέους αν το έβαζε η ελληνική πλευρά μετά τις Γερμανικές εκλογές.

Στα ερωτήματα για το αν η Αθήνα ξέρει ακριβώς τι διεκδικεί ως ικανοποιητική λύση ή απλώς θα αρκεστεί σε αυτά που θα της παραχωρήσουν ο πρωθυπουργός έκανε μια λεπτομερή ανάλυση των παραμέτρων που ζητά η Αθήνα ώστε να έχει προοπτική βιωσιμότητας το δημόσιο χρέος, ενώ ξεκαθάρισε ότι αν στο Eurogroup έχουμε νέο αδιέξοδο θα διεκδικήσει την απεμπλοκή στη σύνοδο κορυφής.

Τσίπρας σε Τουσκ: Θέλουμε λύση στο Eurogroup,αλλιώς πάμε σε Σύνοδο

Εξάλλου χθες ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τουσκ. Κατά πληροφορίες, φέρεται να του διεμήνυσε πως η ελληνική πλευρά θέλει τη λύση στο Eurogroup του Λουξεμβούργου. Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν καταστεί αυτό δυνατό πως θα θέσει το θέμα στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την άλλη εβδομάδα 22-23 Ιουνίου.

πηγή: iefimerida.gr