Βαθμολογία

Στην τελική ευθεία το θέμα στόπερ στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ξεκινά αύριο (Τετάρτη) κι επίσημα την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική περίοδο και την Παρασκευή οι “ερυθρόλευκοι” θ' αναχωρήσουν για το Ζέεφελντ, όπου θα μπουν οι πρώτες βάσεις για την επόμενη σεζόν.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα συγκεντρωθούν αύριο στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στου Ρέντη και θα έχουν φυσικά την πρώτη τους γνωριμία με τον Μπέσνικ Χάσι. Αυτό πάντως που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει να κάνει με το αν ο Ολυμπιακός θα προλάβει να ολοκληρώσει τη μεταγραφή κεντρικού αμυντικού πριν αναχωρήσει για το Ζέεφελντ.

Κάτι τέτοιο βέβαια θα ήταν ότι καλύτερο για τον Αλβανό τεχνικό των πρωταθλητών Ελλάδος, ο οποίος έχει ως μεταγραφική προτεραιότητα την απόκτηση έμπειρου κεντρικού αμυντικού. Αυτή τη στιγμή οι “ερυθρόλευκοι” περιμένουν την απάντηση του Γκονζάλο Ροντρίγκες, έχοντας κάνει μια εξαιρετική πρόταση στον Αργεντινό μπακ, η οποία φτάνει το 1,2 εκ ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου.

Ο λατινοαμερικάνος στόπερ όμως δε δείχνει να βιάζεται σε ότι αφορά την επιλογή του (έχει προτάσεις κι από άλλες ομάδες μεταξύ των οποίων και η Λάτσιο) αλλά και ο Ολυμπιακός απ' την πλευρά του δεν μπορεί να περιμένει για πολύ καιρό ακόμα τον Αργεντινό. Οι ιθύνοντες της ομάδας του λιμανιού έχουν διαμηνύσει στον Ροντρίγκες ότι θέλουν να γνωρίζουν μέσα στις επόμενες μέρες την απάντηση του, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ανοιχτή γραμμή για Μπρίτος

Αν η απάντηση του Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό δεν είναι αυτή που θέλουν οι “ερυθρόλευκοι”, τότε οι πρωταθλητές θα προχωρήσουν τις συζητήσεις με άλλους κεντρικούς αμυντικούς κι ένας εξ αυτών είναι ο Μιγκέλ Μπρίτος της Γουότφορντ.

Το sport fm.gr σας έχει ενημερώσει τις προηγούμενες μέρες για το ενδεχόμενο μεταγραφής του Ουρουγουανού στόπερ στον Ολυμπιακό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πειραιώτες είναι σε ανοιχτή γραμμή” με τον τεχνικό της αγγλικής ομάδας, Μάρκο Σίλβα. Η παρουσία του Πορτογάλου κόουτς στον πάγκο της Γουότφορντ είναι ένα πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι είναι επίσης σημαντικό ότι ο Μπρίτος έχει μόνο ένα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα του Λονδίνου.

Πάντα με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι απαιτήσεις της Γουότφορντ ανέρχονται σε 3 εκ. ευρώ, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αγγλική ομάδα είναι διατεθειμένη να δώσει το “οκέι” για την παραχώρηση του παίκτη και με λιγότερα χρήματα.

Η ουσία είναι ότι ο 31χρονος στόπερ της αγγλικής ομάδας (με την καλή καριέρα και στη Νάπολι) είναι μια περίπτωση που εξετάζουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι πρωταθλητές Ελλάδος. Κάθε μέρα μάλιστα που περνά και ο Ροντρίγκες δεν απαντά στον Ολυμπιακό, ο Μπρίτος κερδίζει έδαφος αλλά δεν είναι η μοναδική επιλογή των πρωταθλητών σε ότι αφορά το plan b.

Σάντος και Λισάντρο

Στη λίστα του Ολυμπιακού για το κέντρο της αμυντικής του γραμμής υπάρχουν δύο ακόμα ονόματα, του Αντερλάν Σάντος της Βαλένθια και το Λισάντρο Λόπες της Μπενφίκα. Σε ότι αφορά τον Βραζιλιάνο, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν προσπαθήσει και τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια για την απόκτηση του και φαίνεται πως και φέτος θα γίνει μια προσπάθεια για τον αμυντικό της ισπανικής ομάδας.

Μια περίπτωση που μπορεί να “παίξει” πολύ δυνατά τις επόμενες μέρες, είναι αυτή του Λισάντρο Λόπες της Μπενφίκα. Οι “αετοί” έχουν στη λίστα με τους υπό παραχώρηση παίκτες τον Αργεντινό αμυντικό, παρά το ότι ο Λισάντρο ανανέωσε το συμβόλαιο τους με τους Λουζιτανούς το περασμένο καλοκαίρι. Ένα στοιχείο μάλιστα που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο έχει να κάνει με τις καλές σχέσεις του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα αλλά και το ενδεχόμενο να συναινέσει η ομάδα της Λισσαβώνας στο ενδεχόμενο δανεισμού του παίκτη για την επόμενη σεζόν.