Βαθμολογία

Έτσι ξεκίνησε το όνειρο (video)

Πέρασαν κιόλας δεκατρία χρόνια. Δεκατρία ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που η εθνική μας ομάδα επικρατούσε με 2-1 της Πορτογαλίας στην πρεμιέρα του Euro 2004 και έκανε ιδανική αρχή στο τουρνουά.

Μια εκπληκτική εμφάνιση από την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ που νίκησε τους διοργανωτές και τους χάλασε το πάρτι που είχαν στήσει για την πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη χώρα τους.

Από τη μια ένας γαλαξίας αστέρων για τους Ίβηρες με μπροστάρη τον Λουίς Φίγκο, συν τον μικρούλη τότε Ρονάλντο και τους Ρούι Κόστα, Παουλέτα, Φερνάντο Κόουτο, Νούνο Γκόμες και από την άλλη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να θέλει να φανεί ανταγωνιστικό και να διεκδικήσει τη πρώτη νίκη και φυσικά να πετύχει το πρώτο γκολ σε μεγάλη διοργάνωση.

Δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα ο Άγγελος Χαριστέας έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα, ενώ στο 7' η εξέδρα των Ελλήνων φιλάθλων πήρε φωτιά όταν ο Φερέιρα έκανε λάθος με τον τυπάρα Γιώργο Καραγκούνη να το εκμεταλλεύται και με ένα ωραίο σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ρικάρντο για το 0-1. Η Πορτογαλία μετά το σοκ του 0-1 λογικό να πιέσει, όμως στην επανάληψη η εθνική χτύπησε στο κατάλληλο σημείο.

Ο Σεϊταρίδης έγινε κάτοχος της μπάλας και με την ταχύτητα του έφτασε μέσα στην περιοχή των Πορτογάλων. Εκεί σε μονομαχία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο τελευταίος είχε μόνη επιλογή να τον ανατρέψει όπερ και εγένετο με τον Κολίνα να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Άγγελος Μπασινάς με ολύμπια ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρικάρντο για το 0-2 και η πρώτη νίκη σε μεγάλη διοργάνωση άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

">http://

Η Πορτογαλία μείωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Νούνο Γκόμες ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Φίγκο, ένα γκολ που φυσικά δεν μπορούσε να χαλάσει το πάρτι των Ελλήνων διεθνών, αλλά και των φιλάθλων στις εξέδρες οι οποίοι φώναξαν σύνθημα "Σήκωσε το το γαμ..... δεν μπορώ να περιμένω".

Στην αρχή πολλοί το πήραν για αστείο. Είκοσι δύο μέρες αργότερα θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν καθόλου αστείο, θα ήταν μια πραγματικότητα αυτό που θα βλέπαμε όλοι στη Λισσαβόνα.

Α.Ρ.