Βαθμολογία

Βόβορας: «Παράσημο που ανήκει στον Πασκουάλ»

Ο Γιώργος Βόβορας μίλησε με τον καλύτερο τρόπο για την προσέγγιση του Τσάβι Πασκουάλ στην αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο άμεσος συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM για:

...την ανάλυση του video την ώρα που στο ΟΑΚΑ γινόταν χαμός για την υποδοχή των πρωταθλητών: «Θέλοντας και μη μείναμε μέσα στο γραφείο, γιατί αυτό που έγινε χθες ήταν ανεπανάληπτο. Ο Γκιστ προσπάθησε να μυήσει τους ξένους στο τι θα γινόταν, αλλά κανένας δεν περίμενε αυτό που συνέβη στο ΟΑΚΑ. Όλοι γνωρίζουν πως ο κόουτς είναι πάρα πολύ εργατικός. Κάθε μέρα είναι από τις 7 το πρωί στο γραφείο του, δουλεύει σε κάθε λεπτομέρεια και είναι πολύ απαιτητικός από τους συνεργάτες του. Γι’ αυτό έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ήθελε ακόμη και μετά το πρωτάθλημα να δει τα λάθη, γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας του».

...το τι άλλαξε στους τελικούς: «Όλοι έλεγαν πως ο Παναθηναϊκός θα έχει ελάχιστες πιθανότητες στους τελικούς. Προσπάθησε όμως να πείσει τους παίκτες να έρθουν ξανά στο δρόμο της ομάδας μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρ. Όλοι ήρθαν στο δρόμο της ομάδας και είναι ένα παράσημο που ανήκει στον προπονητή».

...τη διαχείριση της διαφοράς στον πέμπτο τελικό: «Η αμυντική προσέγγιση του παιχνιδιού βοήθησε πολύ. Έβαλε τους παίκτες να καταλάβουν πως μέσα από την άμυνα κατακτάς τους τίτλους. Διαβάσαμε σωστά τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, οι παίκτες πίστεψαν στο πλάνο και η ομάδα απέκτησε αυτοπεποίθηση. Σίγουρα υπήρχαν πολλές αλλαγές στα τελευταία δύο ματς, όπως ότι παρουσιάσαμε σχήματα με τρεις φόργουορντ παίζοντας με αλλαγές. Ο Γκιστ ξέρει πολύ καλά τον Σπανούλη, σέβεται το παιχνίδι του και ήξερε πώς να τον αντιμετωπίσει. Όταν έχεις έναν παίκτη που μπορεί να μαρκάρει από το 1 ως το 5, πρέπει να το εκμεταλλευτείς. Σίγουρα χρειάστηκε χρόνο μετά τον τραυματισμό του, αλλά όταν κρίνεται ένας τίτλος όλοι δίνουν το 100% και ο Γκιστ πρόσφερε πάρα πολλά».

...την πίεση του Παναθηναϊκού και την κόπωση του Ολυμπιακού: «Η ομάδα χτίστηκε με πρώτο μέλημα την αθλητικότητα. Όταν έχεις τόσα αθλητικά παιδιά, όταν έχεις αθλητικά φόργουορντ και τον Νικ Καλάθη που ίσως είναι ο καλύτερος αμυντικός στην μπάλα στην Ευρώπη, θέλεις να εκμεταλλευτείς αυτά τα ατού. Υπερείχαμε σε ενέργεια και ταχύτητα, ελέγξαμε τα ριμπάουντ και τον αιφνιδιασμό και έτσι ξεκινούσαμε από ένα συν. Παιχνίδι με παιχνίδι τα παιδιά το πίστευαν περισσότερο και έβγαζαν περισσότερα πράγματα. Ακόμη και στο 5-5 που είχαμε κάποιες αδυναμίες βρίσκαμε λύσεις και παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν καλύτεροι».

...την πνευματική προετοιμασία της ομάδας: «Ο κόουτς πέρασε στους παίκτες ότι δεν πρέπει να σκέφτονται το "αύριο", κερδίσουν ή χάσουν, αλλά να παίζουν κάθε φάση. Δεν θα πρέπει να σκέφτονται τι επιπτώσεις θα έχει κάθε ματς και να εστιάσουν σε κάθε φάση του παιχνιδιού. Ο κ. Πασκουάλ αφαίρεσε τις δεύτερες φάσεις από τους παίκτες».

...τη μείωση της διαφοράς από τους 20 στους 11 πόντους: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και σίγουρα θα αντιδρούσε. Ο κόουτς είπε πως θα πρέπει να πάρουμε ξανά αυτοπεποίθηση από την άμυνα, ενώ στην επίθεση διαβάσαμε σωστά τα μις ματς και κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα. Υπήρχε μια σιγουριά και αυτοπεποίθηση στην ομάδα πως αυτό το πρωτάθλημα δεν χάνεται».

...τις εμφανίσεις του Μάικ Τζέιμς στους τελικούς: «Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο. Είναι ένα παιδί που διακρίνεται στο ένας εναντίον ενός, κάτι που απαιτείται στο σύγχρονο μπάσκετ. Το θέμα είναι να εκμεταλλευτείς τα στοιχεία του μέσα από το ομαδικό μπάσκετ. Αν αντιληφθεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ, μπορεί να γίνει από τα καλύτερα γκαρντ της Ευρώπης. Θέλει λίγο χρόνο να προσαρμοστεί και να βάλει τη λογική λίγο παραπάνω στο μυαλό του».

...το αν θα παραμείνει ο Μάικ Τζέιμς: «Έχουμε ακόμη την τρέλα της νίκης. Μετά από 2-3 μέρες θα ηρεμήσουμε όλοι και θα δούμε. Θέλει να πάει και ο ίδιος στη Μύκονο για να ξεκουραστεί».

...τον έντονο τρόπο που πανηγυρίστηκε το πρωτάθλημα: «Αν δεν το ζήσεις μέσα από τον οργανισμό του Παναθηναϊκού δεν το καταλαβαίνεις. Όσα πρωταθλήματα κι αν πάρει η ομάδα, υπάρχει μεγάλη δίψα για κάθε τίτλο. Από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο στο σύλλογο. Είναι ό,τι καλύτερο για έναν παίκτη που έρχεται. Βλέποντας αυτή την υποδοχή και την τρέλα των ανθρώπων, καταλαβαίνουν όλοι πως οι τίτλοι στον Παναθηναϊκό είναι κάτι που σε απογειώνει».

...το αν υπάρχει πρόθεση μεγαλύτερης ελληνοποίησης του ρόστερ: «Δεν έχουμε κάνει κάποια κουβέντα για το "αύριο". Ο Παναθηναϊκός πρέπει να χτίσει σε αυτή την ομάδα, το συγκεκριμένο ρόστερ, που έχει πάρα πολύ μεγάλο ταλέντο. Όλες οι ομάδες που πήγαν στο Final Four είχαν προπονητή και ρόστερ που ήταν μαζί για καιρό. Οι προπονήσεις με το νέο φορμάτ ήταν ελάχιστες, παίξαμε πάνω από 70 παιχνίδια. Σίγουρα ο κ. Πασκουάλ θέλει να επιλέξει κάποιους παίκτες για να βάλει τα δικά του στοιχεία στην ομάδα».

...το «μενού» στην φιέστα: «Ειλικρινά, δεν γνωρίζω κάτι. Μετά από αυτό που είδαμε χθες δεν ξέρω τι θα γίνει. Ό,τι κι αν συμβεί περιμένουμε να πάρουμε το τρόπαιο».

...το αν θα δούμε απόψε αντιμέτωπους Τζέιμς και Γκιστ: «Γίνονται ομηρικές μάχες. Ακόμη και μετά την προπόνηση, βλέπεις τα παιδιά να παίζουν ένας εναντίον ενός και είναι λες και παίζουν στον τελικό της Ευρωλίγκας. Είναι παιδιά με εγωισμό».

...το φινάλε του πρωταθλήματος σε άδειο γήπεδο μετά τα επεισόδια: «Εύχομαι να φτάσουμε στην Ελλάδα να τελειώνουν οι αγώνες χωρίς προβλήματα, όπως συνέβη πέρσι με τον Ολυμπιακό που πήρε το πρωτάθλημα με τρίποντο του Σπανούλη στο τέλος και δεν έγινε τίποτα. Όλοι οι παίκτες και το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού ήρθαν και μας έδωσαν συγχαρητήρια. Είναι κρίμα, γιατί έχουμε εξαιρετικό κλίμα μεταξύ μας και πρέπει να το κρατήσουμε αυτό και στις κερκίδες».