Βαθμολογία

Στην τελική ευθεία τα έργα στην Κάρλα

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα στη λίμνη Κάρλα σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο που επισκέφθηκε χθες το περιβαλλοντικό κέντρο ενημέρωσης στο Στεφανοβίκειο.

Όπως ανέφερε «επισκεφτήκαμε ένα πραγματικό παράδειγμα ανασύστασης του περιβάλλοντος και αποκατάστασης της ισορροπίας. Ένα πολύ μεγάλο επενδυτικό σχέδιο έχει υλοποιηθεί και εξετάσαμε με τον Περιφερειάρχη την ολοκλήρωση των έργων. Πιστεύουμε ότι το οικοσύστημα στην περιοχή της Κάρλας έχει τη δυνατότητα, μετά τα έργα αυτά, να ανασυσταθεί και να ισορροπήσει, ώστε να επιλυθούν έτσι και θέματα τοξικότητας ή ανοξικών ζωνών τα οποία υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια».

Και συνέχισε: «Απομένει ένα πολύ μικρό τμήμα των αρδευτικών που θα ολοκληρωθεί τη φετινή χρονιά, για να μπορέσουμε να κάνουμε και επίσημα την ολοκλήρωση και τα εγκαίνια του έργου. Ο σκοπός είναι να βρούμε παραδείγματα που αλλάζουν το μοντέλο υδατικών πόρων στην περιοχή, αλλάζουν την άποψη για την "κατανάλωση" του περιβάλλοντος, αποδεικνύουν τελικά ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι κατακτητής της φύσης, αλλά ένα κομμάτι του περιβάλλοντος. Αρκετά ευρωπαϊκά και περιφερειακά έργα που υλοποιήθηκαν την τελευταία περίοδο θα μας δώσουν ένα καλό παράδειγμα. Η ουσία είναι να συνδυάσουμε έργα άρδευσης και έργα ύδρευσης με μία αειφόρο διαχείριση των υδατικών πόρων και προφανώς να επαναφέρουμε τις οικοσυστηματικές λειτουργίες της περιοχής».