Βαθμολογία

Πρωταθλήτρια κόσμου η Αγγλία στους u-20

Τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην κατηγορία u-20 πανηγυρίζει από σήμερα (11/6) η εθνική ομάδα της Αγγλίας που νίκησε με 1-0 τη Βενεζουέλα στο τελικό του Μουντιάλ που έγινε στη Νότια Κορέα.

Η ομάδα του Πολ Σίμπσον ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί κάτι που επιβεβαίωσε στο παιχνίδι απέναντι στους φιλότιμους Λατινοαμερικάνους οι οποίοι το πάλεψαν, ενώ έχασαν και πέναλτι. Από την άλλη οι Άγγλοι πέρα από το γκολ που τους έδωσε τον τίτλο είχαν και δοκάρι.

Η αναμέτρηση κρίθηκε χάρις σε ένα τέρμα του Κάλβερτ-Λιούιν στο 35', ενώ στο 55' ο Ονόμα με σουτ σημάδεψε το δοκάρι της εστίας των Βενεζουελάνων. Οι τελευταίοι θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 74' όμως ο Πενιαράντα δεν μπόρεσε να ευστοχήσει στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του το οποίο και απέκρουσε ο Γουντμαν.

Βενεζουέλα: Φαρίνες, Βελάσκες, Φεραρέσι, Τζ.Ερνάντες, Ερέρα, Ρ.Ερνάντες, Λουσένα, Πένια, Πεναράντα (90' + 3' Ουρτάδο), Τσακόν, Κόρντοβα.

Αγγλία: Γούντμαν, Κένι, Τομόρι, Κλαρκ Σόλτερ, Γουόκερ Πίτερς, Κάλβερτ Λιούιν, Κουκ, Ντάουελ (62' Ότζο), Όνομαχ, Σολάνκε, Λούκμαν (76' Μέιτλαντ Νάιλς)