Βαθμολογία

Στις 28 Ιουνίου η νέα διάσκεψη

Στις 28 Ιουνίου θα επανασυγκληθεί η διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη, σε πολιτικό επίπεδο, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα.

Στη διάσκεψη, σύμφωνα με τη δήλωση του Στέφαν Ντούζαρικ, θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις - Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο- και η ΕΕ ως παρατηρητής.

Στη δήλωση, που εκδόθηκε στη Νέα Υόρκη, αναφέρεται πως «σύμφωνα με τη δήλωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί και τον Ελληνοκύπριο ηγέτη κ. Νίκο Αναστασιάδη, στη Νέα Υόρκη στις 4 Ιουνίου, και έπειτα από διαβουλεύσεις με όλους τους συμμετέχοντες, η Διάσκεψη για την Κύπρο θα επανασυγκληθεί στη Γενεύη στις 28 Ιουνίου 2017».

Προστίθεται πως «η Διάσκεψη για την Κύπρο θα επανασυγκληθεί σε πολιτικό επίπεδο, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα, με τη συμμετοχή του κ. Αναστασιάδη και του κ. Ακιντζί, καθώς επίσης της Ελλάδας, της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου ως εγγυητριών δυνάμεων, και στην παρουσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως παρατηρητή».

Newsroom ΔΟΛ