Βαθμολογία

Όρθια στη Ζένιτσα η Ελλάδα

Με συγκέντρωση, οργάνωση πίσω από την μπάλα και τρομερό πάθος, η Ελλάδα απέσπασε ισοπαλία (0-0) στη Ζένιτσα και διατήρησε προβάδισμα πρόκρισης έναντι της Βσονίας. Τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μάνταλου στο 82', τρομερή επέμβαση του Καρνέζη στο 85'.

Βοσνία και Ελλάδα συγκρούστηκαν στο "Bilino Polje" στη Ζένιτσα για την 6η αγωνιστική του 8ου ομίλου της προκριματικής φάσης του για το Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Μια αναμέτρηση ιδιαίτερα κρίσιμη στην προσπάθεια της εθνικής μας για πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας, καθώς τις δύο ομάδες χώριζε ένας βαθμός (11 η Ελλάδα - 10 η Βοσνία) στην κατάταξη του γκρουπ.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φανατισμένο στο περιθώριο της αναμέτρησης, καθώς πέραν του βαθμολογικού ενδιαφέροντος, ήταν νωπές οι μνήμες του επεισοδιακού αγώνα των ομάδων στο Φάληρο στις 13 του περασμένου Νοέμβρη.

Σε διάταξη 4-4-1-1 και τον Ιμπίσεβιτς να κινείται στην πλάτη του Τζέκο, παρατάχθηκαν οι γηπεδούχοι, ενώ ο Μεχμέτ Τζέκο είχε κανονικά τον Πιάνιτς (αντιμετώπισε ενοχλήσεις τις προηγούμενες μέρες) στην διάθεση του και φυσικά στην ενδεκάδα.

Ο Μίχαλ Σκίμπε προτίμησε ένα 4-2-3-1 για την Ελλάδα, με τον Σταφυλίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του τιμωρημένου Τζαβέλλα και τους Ζέκα - Τζιόλη δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής αντί των επίσης τιμωρημένων Ταχτσίδη - Σάμαρη. Μάνταλος, Φορτούνης, Μπακασέτας ήταν η τριάδα στην πλάτη του Μήτρογλου.

Σε ένα παιχνίδι που δεν έκρυβε πολλές συγκινήσεις για 80 λεπτά και άναψε στο τελευταίο δεκάλεπτο, η εθνική μας έφυγε με το ισόπαλο αποτέλεσμα από τη Ζένιτσα και ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον της, αναφορικά με την προσπάθεια της να βρεθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

ΒΟΣΝΙΑ (Μπαζντάρεβιτς): Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Βράνιες, Σούνιτς (λ.τ. 69' Ντούμιτς), Ζουκάνοβιτς, Πιάνιτς, Γιάγιαλο, Βίστσα, Ιμπίσεβιτς, Λούλιτς (λ.τ. 21' Κόντρο, 77' Μπέσιτς), Τζέκο.

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος (90+1' Κουρμπέλης), Μπακασέτας (λ.τ. 50' Δώνης), Φορτούνης (90+4' Μανιάτης), Μήτρογλου.