Βαθμολογία

Για την ισοφάριση οι μεν, για το πρωτάθλημα οι δε

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός πράξη τέταρτη. Φτάσαμε αισίως στον τέταρτο τελικό της Basket League.

Σήμερα (8/6) οι δυο "αιώνιοι" αντίπαλοι "διασταυρώνουν τα ξίφη τους" εκεί που το προβάδισμα το έχει ο Ολυμπιακός που είναι μπροστά με 2-1 νίκες και ξέρει ότι αν επικρατήσει στο ΟΑΚΑ θα πανηγυρίσει το τρίτο σερί πρωτάθλημα της. Από την άλλη οι κυπελλούχοι Ελλάδος, μετά την "αυτοκτονία" στο ΣΕΦ και την ήττα παρά το +10, είναι με την πλάτη στο τοίχο και επιζητούν την δεύτερη νίκη τους στην σειρά, προκειμένου να παίξουν τα ρέστα τους σε πέμπτο παιχνίδι στο Φάληρο.

Μπορεί αγωνιστικά οι φετινοί τελικοί να μην ελκύουν από πλευράς θεάματος τον κόσμο, ωστόσο και οι τρεις πρώτοι ήταν αμφίρροποι και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να είναι μπροστά όπως είπαμε και να έχει αυτή τη στιγμή τον πρώτο λόγο. Το άγχος αυτή τη στιγμή είναι στην πλευρά των "πράσινων" καθώς οι Πειραιώτες και να ηττηθούν θα έχουν την ευκαιρία στην έδρα τους να κάνουν την τρίτη νίκη που θα τους δώσει τον τίτλο.

Όσον αφορά τις φετινές κόντρες των δυο κατα τεκμήριο καλύτερων ομάδων της χώρας αυτές μέχρι στιγμής είναι οκτώ και με την σημερινή θα πάνε στις εννιά και σε νίκη του Παναθηναϊκού στις δέκα. Μέχρι στιγμής οι "ερυθρόλευκοι" έχουν τον πρώτο λόγο έχοντας επικρατήσει σε πέντε αναμετρήσεις, ενώ το "τριφύλλι" έχει νικήσει στις τρεις, με την μια πάντως να του δίνει το κύπελλο Ελλάδος.