Βαθμολογία

Τέσσερις τερματοφύλακες στη «βυσσινί» εστία

Ένα ιδιαίτερο στατιστικό περιελάμβανε για την ΑΕΛ το πρωτάθλημα της σεζόν 2016-2017 που ολοκληρώθηκε την τελευταία μέρα του Απριλίου με το παιχνίδι στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

Ποιο είναι αυτό; Το ότι την «βυσσινί» εστία υπερασπίστηκαν τέσσερις τερματοφύλακες στα τριάντα παιχνίδια της σεζόν, εκεί που κατά σειρά αγωνίστηκαν οι Ματίας Ντεγκρά, Ζαχαρίας Καβουσάκης, Γεννάδιος Ξενοδόχοβ και Κώστας Θεοδωρόπουλος.

Ένα στατιστικό που δεν είναι και το πλέον σύνηθες, αλλά που και αυτό έχει την εξήγηση του. Καταρχάς βάσει αριθμών τις περισσότερες συμμετοχές τις είχε ο Ξενοδόχοβ, δεκαεπτά τον αριθμό, για να ακολουθήσει ο Θεοδωρόπουλος με οκτώ παιχνίδια, ο Καβουσάκης με τέσσερα και τέλος ο Ντεγκρά με μόλις μια αναμέτρηση.

Με τον Αργεντίνο πορτιέρο ξεκίνησε η χρονιά στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή, εκεί που η ΑΕΛ, αν και βρέθηκε να χάνει με 0-1, ανέτρεψε τα δεδομένα, πήρε προβάδισμα στο σκορ με 2-1, ωστόσο του παιδαριώδες λάθος του υψηλόσωμου τερματοφύλακα έφερε το 2-2 στην αναμέτρηση και τα όσα ακολούθησαν μετά. Την έκρηξη του Αλέξη Κούγια και το τέλος του Ντεγκρά από την λαρισινή ομάδα.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η αναμέτρηση στην Κέρκυρα εκεί που θα αγωνιστεί ο Ζαχαρίας Καβουσάκης, όμως θα είναι μόλις για ένα παιχνίδι καθώς θα τραυματιστεί με συνέπεια στο τρίτο κατά σειρά παιχνίδι της σεζόν με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΛ να αγωνιστεί με τρίτο διαφορετικό τερματοφύλακα τον Γεννάδιο Ξενοδόχοβ.

Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό θα επανέλθει ο Καβουσάκης κάτω από τα γκολπόστ και θα αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΚ στο AEL FC ARENA και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ήπειρο, εκεί που τα τέσσερα τέρματα που θα δεχθεί τον έφεραν να ολοκληρώνει την παρουσία του κάτω από τα δοκάρια, με τέσσερις συμμετοχές.

Θα ακολουθήσουν οκτώ σερί παιχνίδια που την «βυσσινί» εστία θα υπερασπιστεί ο Ξενοδόχοβ, ήτοι από το παιχνίδι στη Λάρισα με τον Πανιώνιο μέχρι και το εκτός έδρας με τον Πλατανιά. Στο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής θα ντεμπουτάρει ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, που πήγε στην ομάδα τον Γενάρη και πέρα από το ματς με τους Μακεδόνες, αγωνίστηκε και σε εκείνα με Πλατανιά στο ARENA και Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.

Για πέντε παιχνίδια κάτω από τα δοκάρια θα επανέλθει ο Ξενοδόχοβ, ήτοι από το χρωστούμενο του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ στη Λάρισα, μέχρι εκείνο στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Ακολουθεί και πάλι ο Έλληνας πορτιέρο, Θεοδωρόπουλος για το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο θεσσαλικό κάμπο και σε εκείνο με την πρώην ομάδα του τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Στα έξι τελευταία παιχνίδια πήραν ίσες ευκαιρίες με τον Ξενοδόχοβ να αγωνίζεται κόντρα σε Παναιτωλικό, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και τον Θεοδωρόπουλο να ολοκληρώνει με τα παιχνίδια σε Περιστέρι, με Ξάνθη στη Λάρισα και στη Λεωφόρο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ