Βαθμολογία

Γκουαρδιόλα: «Ο Βαλβέρδε έδειξε στην Ελλάδα πόσο καλός προπονητής είναι»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε ερωτήσεις από δημοσιογράφους για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπαρτσελόνα από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Είμαι τυχερός διότι ο Ερνέστο είναι καλός φίλος μου. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει πολύ καλά. Είναι ένας άνθρωπος πολύ προσιτός και ένας προπονητής πολύ σπουδαίος. Δεν έχω να του δώσω κάποια συμβουλή. Δεν επιλέχθηκε τυχαία, νομίζω ότι και στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες ομάδες που πήγε, όπως η Βαλένθια και η Αθλέτικ, έδειξε πόσο καλός είναι» απάντησε ο τεχνικός των «Πολιτών», ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να κάνουν οι Καταλανοί για να επιστρέψουν στην κατάκτηση τροπαίων.

«Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Η Μπαρτσελόνα είναι η πιο ανταγωνιστική ομάδα των τελευταίων 15 χρόνων. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει να νικάς κάθε εβδομάδα. Και στο πρωτάθλημα καμία άλλη ομάδα δεν κατάφερε κάτι τέτοιο. Στην Ευρώπη μια κακή βραδιά αρκεί για να σε αφήσει εκτός. Στο πρωτάθλημα σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα και γι' αυτό σύντομα θα ξανακατακτήσει τον τίτλο» κατέληξε ο Ισπανός τεχνικός.