Βαθμολογία

Να γιατί είναι «Βασίλισσα»

Την κατάκτηση του Champions League για 12η φορά στην ιστορία της πανηγυρίζει από χθες (3/6) η Ρεάλ Μαδρίτης και εν γένει το κομμάτι της πρωτεύουσας της Ισπανίας που υποστηρίζει την παρέα του Ρονάλντο.

Η «Βασίλισσα» της Ευρώπης επιβεβαίωσε πλήρως το προσωνύμιο της φτάνοντας, όπως είπαμε για 12η φορά στην ευρωπαϊκή κορυφή, ενώ την τελευταία τετραετία έχει πανηγυρίσει τρεις φορές το βαρύτιμο τρόπαιο, αποδεικνύοντας ότι είναι η καλύτερη ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου.

Και αν τις δυο προηγούμενες φορές η συμπολίτισσα της Ατλέτικο της έβαλε δύσκολα, χρειάζοντας μια φορά την παράταση και άλλη μια τα πέναλτι για να επικρατήσει, στον τελικό του Κάρντιφ με αντίπαλο την Γιουβέντους, την ομάδα που της στέρησε τον τελικό το 2015, ήταν εμφανώς ανώτερη και έφτασε άνετα στο 4-1.

Αν θελήσουμε να το πάμε και βάσει χώρας, τότε η Ισπανία συμπλήρωσε τέσσερις σερί κατακτήσεις Champions League, καθώς πέραν των τριών των Μαδριλένων (2014, 2016, 2017) υπάρχει και η κατάκτηση από την Μπαρτσελόνα το 2015, στο Βερολίνο κόντρα στη φιναλίστ της σεζόν αυτής.

Α.Ρ.