Βαθμολογία

Ο ποδοσφαιριστής και τεχνικός Σάκης Θεοδοσιάδης!

Έχει ήδη αφήσει το δικό του στίγμα στο ποδόσφαιρο, τόσο προπονητικά όσο και ως ποδοσφαιριστής.

Ο Σάκης Θεοδοσιάδης αποτέλεσε τον «στυλοβάτη» της φετινής επιτυχίας του Απόλλωνα Λάρισας. Τον άνθρωπο που οδήγησε μια ομάδα στην κορυφή, με μια πορεία αξιοθαύμαστη που έγινε αντικείμενο θετικών σχολίων από όλες τις υπόλοιπες και όχι μόνο ομάδες της κατηγορίας.

Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος Σάκης Θεοδοσιάδης; Ποια η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο πριν διαδεχθεί τους πάγκους; Τι έχει καταφέρει ως ποδοσφαιριστής; Ποιες προσωπικές επιτυχίες καρπώνεται ο ίδιος από τα δύο αυτά διαφορετικά πόστα, από τα οποία έχει υπηρετήσει το χώρο του ποδοσφαίρου;

Ο ίδιος έχει συμπληρώσει αισίως 6 χρόνια ως τεχνικός και μετρά τρεις ανόδους!

Όντας στο «τιμόνι» της Αναγέννησης Καρδίτσας κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα από τη Δ΄ στη Γ' Εθνική και αντίστοιχα από τη Γ' στη Β΄.

Τελευταία επιτυχία φυσικά η φετινή στον Απόλλωνα Λάρισας. Ακόμα και αν ψάξεις να του χρεώσεις κάτι αρνητικό, δύσκολα θα βρεις.

Πάντα χαμηλών τόνων άνθρωπος, ήξερε να διαχειρίζεται τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας του και να μεταφέρει στους παίκτες του το «κλειδί» της δικής του επιτυχίας. Μετρημένος στις δηλώσεις, δεν ήθελε ποτέ να προκαλεί. Έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα και μέχρι εκεί. Άλλωστε αποδεδειγμένα πλέον αυτό έφτανε για να μετατρέψει τον Απόλλωνα Λάρισας σε παράδειγμα προς μίμηση για κάθε ομάδα που ονειρεύεται να πετύχει κάτι τόσο μεγάλο.

Ακόμα και αν λοιπόν τον προπονητή Σάκη Θεοδοσιάδη τον γνωρίζουμε καλά πλέον, ίσως δεν γνωρίζουμε και τόσα για την καριέρα του στα γήπεδα ως ποδοσφαιριστής.

Ο Εδεσσαίος τεχνικός γεννήθηκε στις 23 Μαϊου του 1975. Σε ηλικία 14 ετών το 1989 έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση με τον Μ. Αλέξανδρο Εσωβάλτων, αγωνιζόμενος στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Στο ενεργητικό του βεβαίως προστέθηκαν ουκ ολίγες ομάδες, εκ των οποίων η Νάουσα, ο Ηρόδοτος, ο Α.Ο. Τρίκαλα, τα Μετέωρα, ο Λεβαδειακός, ο Παναιτωλικός, η Αναγέννηση Καρδίτσας και φυσικά η ΑΕΛ.

Μιας που στο πρόσκηνιο βρίσκεται από χθες (3/6) το ερώτημα του κατά πόσο ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος ως προπονητής, λόγω του Ζιντεντίν Ζιντάν, το ίδιο μπορούμε σίγουρα να αναρωτηθούμε και για τον Σάκη Θεοδοσιάδη.

Επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία