Βαθμολογία

ΤΩΡΑ: Νύχτα τρόμου στο Λονδίνο!

Νύχτα τρόμου στο Λονδίνο, με την Αστυνομία να ανταποκρίνεται αυτή την ώρα σε τρία περιστατικά κοντά στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, χωρίς ακόμα να υπάρχει απολογισμός για τραυματίες ή νεκρούς.

Ο πρώτος συναγερμός ξέσπασε μετά από καταγγελίες ότι βαν έπεσε πάνω σε πέντε ή έξι πεζούς στην εμβληματική Γέφυρα του Λονδίνου, αφού ο οδηγός ανέβηκε στο πεζοδρόμιο. Λίγη ώρα αργότερα η Αστυνομία ανακοίνωσε πως ερευνά καταγγελίες για μαχαιρώματα στην κοντινή λαϊκή αγορά Μπόροου Μάρκετ, όπου στη συνέχεια σημειώθηκαν επιβεβαιωμένοι πυροβολισμοί.

Λιγότερο από μισή ώρα μετέπειτα η Σκότλαντ Γιάρντ ενημέρωσε πως ανταποκρίνεται και σε «περιστατικό» στην περιοχή Βόξχολ, στην απέναντι όχθη του Τάμεση από την πινακοθήκη Τέιτ.

Σύμφωνα με το BBC, η Αστυνομία αυτή τη στιγμή αναζητά τρεις υπόπτους. Στην περιοχή γύρω από τη Γέφυρα έχουν σπεύσει «πολλά» ασθενοφόρα, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία διακομιδών της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η Γέφυρα του Λονδίνου έχει αποκλειστεί. Κλειστή είναι η γειτονική γέφυρα του Σάουθγουορκ. Στους σταθμούς του Μετρό στη Γέφυρα του Λονδίνου, στο Γουότερλου Ιστ, στο Τσάρινγκ Κρος και στην Κάνον Στριτ οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση.

Το Sky News μεταδίδει ότι οι Αρχές αντιμετωπίζουν το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε συναυλία στο Μάντσεστερ, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Ενήμερος είναι και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Υπενθυμίζεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο απέχει λίγα 24ωρα από βουλευτικές εκλογές, που είναι κανονικά προγραμματισμένες για την ερχόμενη Πέμπτη. «Παρακολουθώ τα νεότερα περιστατικά στο Λονδίνο με φρίκη. Οι σκέψεις και οι προσευχές [μας] είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Παρακαλώ να μείνετε ασφαλείς», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

skai.gr