Βαθμολογία

Ζιντάν: «Ούτε εμείς ούτε η Γιουβέντους το φαβορί...»

Το 2ο σερί Τσάμπιονς Λιγκ κυνηγά η Ρεάλ Μαδρίτης στον σαββατιάτικο (3/6) τελικό με τη Γιουβέντους στο Κάρντιφ, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να αναφέρει παραμονές του αγώνα ότι δεν υπάρχει φαβορί σε αυτό το ματς.

Παράλληλα, ο τεχνικός της «βασίλισσας» φρόντισε να αποθεώσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (2/6).

«Έχουμε προετοιμαστεί καλά. Δουλέψαμε σκληρά για να βρεθούμε εδώ. Το αξίζαμε και είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τον τελικό. Δεν νιώθουμε έξτρα πίεση. Η Ρεάλ ξέρει πώς είναι να ζεις υπό πίεση. Το έζησα και ως παίκτης και ως προπονητής. Και εσείς οι δημοσιογράφοι ξέρετε πώς είναι. Λένε ότι είμαστε το φαβορί, όμως το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι.

Είναι ένας τελικός και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Στο τέλος ούτε εμείς ούτε η Γιουβέντους είναι το φαβορί. Είναι 50-50. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κατακτήσουμε και πάλι το Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρουμε ότι παίζουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα. Θέλω, όπως και όλοι, να κλείσουμε με ωραίο τρόπο τη σεζόν.

Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και κάποιοι θα πρέπει να παίξουν περισσότερο, ενώ κάποιοι άλλοι λιγότερο. Ο Ρονάλντο νοιάζεται για τους άλλους. Θέλει συνεχώς περισσότερα. Ακόμη και στην προπόνηση θέλει να κερδίζει. Έχει κάτι μέσα του. Είναι γεννημένος νικητής.

Δεν πιστεύω ότι η Γιουβέντους θα παίξει κλειστά. Θα είναι ανοιχτό παιχνίδι και αυτό είναι καλύτερο για όλους. Το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε το μάξιμουμ», δήλωσε ο Ζιντάν.

Από την πλευρά των παικτών, ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος είπε αρχικά: «Αύριο (σ.σ.: Σάββατο) έχουμε ραντεβού με την ιστορία και με τους εαυτούς μας. Γι' αυτό όλοι μας οφείλουμε να ξεχάσουμε τις ατομικές διακρίσεις και το παλμαρέ που έχει ο καθένας ξεχωριστά.

Οφείλουμε να αισθανθούμε σαν να είναι ο πρώτος τίτλος που διεκδικούμε και έτσι να αποκτήσουμε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να υπερασπιστούμε το στέμμα μας και να γίνουμε οι πρώτοι στην ιστορία που θα το κάνουμε».

Ενώ για το επίτευγμά του να σκοράρει τα τελευταία χρόνια στο τέλος σημαντικών αγώνων, σχολίασε: «Είναι όντως μία πραγματικότητα των τελευταίων ετών. Ωστόσο, δεν ζω στο παρελθόν και είναι το πνεύμα της ομάδας που μας υποχρεώνει να παλεύουμε μέχρι τέλους.

Η ελπίδα είναι το τελευταίο που πρέπει να μας εγκαταλείπει και μέχρι τη στιγμή που θα σφυρίξει ο διαιτητής μπορεί πάντα ν' αλλάξει το αποτέλεσμα. Βέβαια, μακάρι να μην υποφέρουμε όπως στην Λισαβώνα για να το σηκώσουμε».