Βαθμολογία

Θέση του δημάρχου Ραφήνας για τη συγχώνευση Θύελλας-Τριγλίας

Θέση στην συζήτηση που έχει «ανοίξει» το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με την ενοποίηση–«συγχώνευση», των δύο ιστορικών ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλη της Ραφήνας, της Τριγλίας και της Θύελλας, παίρνει ο τ. Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, με κείμενο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Πιστικίδη:

«Αυτά τα 145 χρόνια είναι αθροιστικά τα χρόνια δράσης των δύο μεγαλύτερων αθλητικών συλλόγων της Ραφήνας. Η Τριγλία Ραφήνας με έτος ίδρυσης το 1932 και η Θύελλα Διασταύρωσης Ραφήνας με έτος ίδρυσης το 1957, έχουν πρωταγωνιστήσει στην αθλητική ζωή του τόπου, έχουν κατακτήσει μέσα στους αθλητικούς χώρους την εκτίμηση των αντιπάλων με το ήθος, την αγωνιστικότητα τους και τις επιτυχίες τους, έχουν μπει και οι δύο ομάδες στην καρδιά κάθε Ραφηνιώτη, πέρα από την τοπική «φιλική κόντρα» για το ποια ομάδα κατά περιόδους είναι το ποδοσφαιρικό «αφεντικό» της πόλης.

Ήρθε πάλι τελευταία στην επιφάνεια, η συζήτηση για κάποιου είδους «συγχώνευση» των ιστορικών αυτών σωματείων (ποια η ονομασία; ποια τα χρώματα; ποιο το έμβλημα;) και μάλιστα μια συζήτηση που δεν πρέπει να αφήσει στο απυρόβλητο την τρίτη αντικειμενικά μικρότερη και χρονολογικά νεότατη ποδοσφαιρική ομάδα του Δήμου.

Μπροστά σε αυτή την πρόταση, που πραγματικά αδυνατώ να αντιληφθώ αν υπάρχουν πέρα από τα «οικονομίστικα» και άλλοι λόγοι, χρειάζονται ξεκάθαρες τοποθετήσεις.

Γνωρίζετε άραγε, Πόσες ομάδες μπάσκετ δραστηριοποιούνται στον Δήμο; Πολλές! Πόσοι όμιλοι αντισφαίρισης; Πολλοί! Πόσοι πολιτιστικοί σύλλογοι ή εξωραϊστικοί σύλλογοι λειτουργούν στα στενά όρια του Δήμου; Πάμπολλοι! Να εξαφανίσουμε την διαφορετικότητα και τις ανάγκες που τους δημιούργησαν; Να τα κάνουμε όλα αυτά ένα σύλλογο, έναν όμιλο; Να ισοπεδώσουμε τη ιστορία κάθε ενός ή αυτό να γίνει μόνο για τη Θύελλα και την Τριγλία;»

πηγή: irafina