Βαθμολογία

Νίκη σωτηρίας για Νέα Πολιτεία, 2-1 το Καλοχώρι (PICS)

Νίκη-παραμονή πέτυχε σήμερα (1/6) η Αστραπή Νέας Πολιτείας η οποία επικράτησε στην έδρα της του Καλοχωρίου με 2-1 για την 6η αγωνιστική των play-out της Α' ΕΠΣΛ.

Η ομάδα του Κώστα Τσότσου πήρε την νίκη σκοράροντας δυο τέρματα με τους Καλτσά και Φούντα και πλέον θα είναι και τη νέα σεζόν στην μεγάλη κατηγορία του νομού Λάρισας, μαζί και με το Καλοχώρι.

Μια αναμέτρηση, η οποία ξεκίνησε με δεκαπεντάλεπτη καθυστερήση, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες με αφόρητη ζέστη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα και μια μίνι διακοπή στα μισά του πρώτου μέρους προκειμένου να δροσιστούν οι παίκτες των δυο ομάδων. Παρών στο γήπεδο και η μεγάλη δόξα του λαρισινού ποδοσφαίρου, πρωταθλητής Ελλάδος με την ΑΕΛ και προπονητής του Πιερικού Μιχάλης Ζιώγας.

Αγωνιστικά όλα τα είδαμε στο πρώτο ημίχρονο με την γηπεδούχο να προηγείται, την Αναγέννηση να ισοφαρίζει, αλλά την Νέα Πολιτεία να κάνει το 2-1 πριν την ανάπαυλα, ενώ στην επανάληψη η ομάδα του κ. Τσότσου έπαιζε με προσοχή στην άμυνα για να κρατήσει το υπερ της 2-1 με την φιλοξενούμενη να παίζει χωρίς άγχος και απελευθερωμένα όντας αδιάφορη.

Πρώτη καλή φάση στην αναμέτρηση και γκολ για την Αστραπή όταν στο 16' ο Φούντας από αριστερά έκανε την σέντρα και ο Καλτσάς με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Η ομάδα του Καλοχωρίου στην πρώτη αξιόλογη στιγμή της πέτυχε και εκείνη τέρμα και πιο συγκεκριμένα στο 28' με τον Μπούνα να βγάζει κάθετη στον Σαμπάνη και αυτός με σουτ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια.

Δυο λεπτά αργότερα ο Κυριάκος με εκτέλεση φάουλ από πλευράς γηπεδούχων έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μαρδάνη, όμως στο 37' η Νέα Πολιτεία πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ με ωραίο σουτ του Φούντα μέσα από την περιοχή και το 2-1 να αποτελεί το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη μοναδική καλή φάση μια ωραία ενέργεια του Καλτσά που πήρε την μπάλα από το χώρο του κέντρου έφτασε μέχρι την περιοχή, έκανε το σουτ όμως ο Μαρδάνης έδιωξε την μπάλα κόρνερ.

Διαιτησία: Γκαραβέλης (Καραγιάννης, Γκαρέλης).

Αστραπή Νέας Πολιτείας (Κώστας Τσότσος): Μπρέλλας, Γιαγιάκος, Σιάρκος, Παπαμάνος, Χασιώτης, Μπέτσης (72' Αλεξόπουλος), Καλτσάς, Μπαντζέλας (86' Αλεξανδρής), Φούντας, Κυριάκος, Βενέτης.

Αναγέννηση Καλοχωρίου (Γιώργος Χατζής): Μαρδάνης, Λάιος, Νεστορίδης, Λιούσκας, Τσεκούρας, Τσιαντούλης, Σαΐτης (70' Μακρής), Σαμπάνης, Δάκτυλας, Μπούνα (46' Ηλιάδης).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ