Βαθμολογία

Πανηγύρια η Λάρισα 2012, υποβιβάστηκε το Μακρυχώρι (PICS)

Την ήττα και παράλληλα τον υποβιβασμό του στην Α1 ΕΠΣΛ πήρε σήμερα (1/6) η ομάδα του Αετού Μακρυχωρίου μετά το εντός έδρας 0-3 από την Λάρισα 2012 για την 6η αγωνιστική των play-out της Α' ΕΠΣΛ.

Το Μακρυχώρι, σε παιχνίδι-φωτιά για αυτό, δεν παρουσίασε καθόλου καλό πρόσωπο, με την εικόνα της ομάδας να είναι επιεικώς απαράδεκτη στην αναμέτρηση και δίκαια ηττήθηκε από την ψυχωμένη ομάδα του Θοδωρή Στεργιάδη που είχε σε μεγάλη μέρα τον Δημήτρη Κίτσιο ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ.

Πλέον η ήττα αυτή φέρνει και τον υποβιβασμό για τον Αετό ο οποίος επιστρέφει στην παρακάτω κατηγορία μετά από 35 ολόκληρα χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στην κορυφαία τοπική κατηγορία της Λάρισας, πλην δυο σεζόν 1990-1991 και 2002-2003 που αγωνίστηκε στην Δ' Εθνική. Ιστορικά να αναφέρουμε ότι τα ίδια ισχύουν και για τον Φαλανιακό ο οποίος έλειψε από την Α' ΕΠΣΛ μόνο όταν χρειάστηκε να αγωνιστεί στην πάλαι ποτέ Δ' Εθνική.

Αγωνιστικά στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό με μια φάση μόνο για τους γηπεδούχους και το ένα τέρμα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στην επανάληψη έφτασαν γρήγορα στο 0-2 καθαρίζοντας και την αναμέτρηση για το τελικό 0-3, ενώ είχαν ευκαιρία και για τέταρτο γκολ καθώς είχαν δοκάρι.

Στο 21' η ομάδα του Αστέριου Φουσίκα απείλησε για το 1-0 όμως ο Γεωργούλας έδιωξε σε κόρνερ το πολύ καλό σουτ του Τέα έξω από την περιοχή. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κίτσιος Δ. από πλάγια δεξιά με ένα εκπληκτικό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαταβάνη για το 0-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αετός έχασε ευκαιρία για το 1-1 στο 50' όταν το καλοκτυπημένο φάουλ του Αργύρη έδιωξε με τις γροθιές ο Γεωργούλας, όμως στο 57' το δεύτερο τέρμα της Λάρισας 2012 έδωσε την χαριστική βολή στους γηπεδούχους. Από ωραία σέντρα του Γκόλτσιου ο Κίτσιος Δ. δέχτηκε την μπάλα και με ωραίο σουτ έκανε το 0-2.

Με την συμπλήρωση 70 λεπτών στην αναμέτρηση ο σκόρερ των δυο τερμάτων των φιλοξενούμενων, αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα δεν δυσκολεύτηκε στην κενή εστία να κάνει με πλασέ το τελικό 0-3, με την Λάρισα 2012 να έχει και δοκάρι με το σουτ του Φλώρου Β. στο 85' να σταματά στο δεξί κάθετο.

Διαιτησία: Τζήλος (Παπαδημητρίου, Στάικος).

Αετός Μακρυχωρίου (Αστέριος Φουσίκας): Μπαταβάνης, Καρβούνης (54' Νικολαΐδης), Τίκος, Γκαμπέτας, Βάσσιος, Παυλόπουλος, Τέας, Αργύρης (70' Σαμαράς), Πάσιος, Τζίκα Ι. (46' Χριστιανίδης), Μάντζαρης.

Λάρισα 2012 (Θοδωρής Στεργιάδης): Γεωργούλας Θωμ., Φλώρος Β., Φλώρος Α. (74' Κατσαμπάς), Φλώρος Παντ., Σκέντζας, Κριεμάρης, Γκόλτσιος (87' Ιορδανίδης), Γεωργούλας Θοδ., Δαλαμπίρας, Κίτσιος Δ. (82' Μπαστούνης), Κίτσιος Π.

*Δίκαια πήρε ο Αετός Μακρυχωρίου αυτό που του άξιζε στην αναμέτρηση καθώς η εικόνα της ομάδας ήταν επιεικώς απαράδεκτη.

ΒΑΣΩ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ