Βαθμολογία

Ανέλαβε την ευθύνη ο Ίβιτς

Ο στόχος της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν χάθηκε για τον ΠΑΟΚ και ο Βλάνταν Ίβιτς πήρε την ευθύνη πάνω του μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, ο Σέρβος τεχνικός ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας φαίνεται πως έφερε χαλάρωση στους παίκτες του.

«Μετά το 2-1 ο Ενρίκε ζήτησε αλλαγή. Μετά το 2-2 έπρεπε να κυνηγήσουμε ένα τρίτο γκολ, διαλέγοντας να βάλω τον Χαρίση. Από μια κόντρα επίθεση δεχτήκαμε το γκολ της ήττας. Όσο για τον Πρίγιοβιτς αντικαταστάθηκε γιατί ήταν κουρασμένος. Και στη θέση του μπήκε ένας πιο φρέσκος παίκτης.

Είναι γεγονός ότι δεν κάναμε καλή πορεία στα πλέι οφ. Μέχρι να αρχίσουν τα ματς του Μαΐου ήμουν περήφανος για την ομάδα μου. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες κι εγώ παίρνω πάνω μου την ευθύνη.

Θέλαμε να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ, αλλά δεν το πετύχαμε. Δεν μπορώ να πω ότι μείναμε από φυσικές δυνάμεις. Πολλοί από τους παίκτες μου έκαναν πολύ περισσότερα ματς σε σχέση με την περσινή σεζόν. Είχαμε και μεγάλη πίεση ως ομάδα, αφού ήμασταν υποχρεωμένοι να πετύχουμε υψηλούς στόχους. Ίσως μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου να ήρθε και η χαλάρωση. Καθ' όλη τη σεζόν προσπαθήσαμε να κάνουμε διαχείριση του ρόστερ και όλοι είχαν τον χρόνο τους, εξαιρουμένου του Χατζηισαΐα», είπε ο Ίβιτς.

Και πρόσθεσε: «Συνολικά στη σεζόν δεν έχουμε δεχτεί πολλά γκολ από στημένες φάσεις. Στο γκολ της ισοφάρισης του Παναθηναϊκού δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μια από τις καλύτερες σεζόν τα τελευταία χρόνια. Όταν είσαι στον ΠΑΟΚ, δεν μπορείς να χαλαρώσεις ποτέ. Και τώρα πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι δεν πήγε καλά στα πλέι οφ. Πήραμε όμως το Κύπελλο και είχαμε πολύ καλή πορεία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος».

Τέλος, για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ σημείωσε: «Να περάσει η ημέρα και να μιλήσουμε αύριο για το τι είναι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Έχει ήδη γίνει σχεδιασμός της σεζόν και ξέρουμε τι μας λείπει για να εμφανιστούμε πιο δυνατοί του χρόνου. Και με τρεις-τέσσερις μεταγραφές μπορούμε να εμφανιστούμε πιο δυνατοί τη νέα περίοδο».