Βαθμολογία

«Λάβρος» κατά Σαββίδη ο Αλαφούζος

Πολύ σκληρή επίθεση κατά του Ιβάν Σαββίδη έκανε το βράδυ της Τετάρτης (31/5) ο Γιάννης Αλαφούζος, καθιστώντας εκ νέου σαφές ότι οι καλές σχέσεις που είχε στο παρελθόν με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ έχουν χαλάσει οριστικά.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, μάλιστα, έκανε λόγο για μεγάλο κίνδυνο που είναι ξενόφερτος και χρησιμοποιεί μεθόδους που δεν έχουμε ξαναδεί, κατηγόρησε τους Θεσσαλονικείς ότι έκλεψαν την ομάδα του τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ μίλησε και για θέατρο του Βλάνταν Ίβιτς στο ματς της Λεωφόρου.

Αρχικά, είπε: «Η μητέρα μου ήταν από τη Θεσσαλονίκη, έχω πολλούς συγγενείς και φίλους εκεί και θεωρώ πως είμαι μισός από τη Θεσσαλονίκη. Εγώ πραγματικά εκπλήσσομαι με τους υπαινιγμούς του κ. Σαββίδη περί ασφάλειας γιατί ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως πιστεύει στους νόμους και ακολουθεί τυπικές διαδικασίες.

Ο ΠΑΟΚ έκλεψε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό. Ο κ. Ίβιτς έπαιξε θέατρο, το ξέρουμε, μιλήσαμε με τους γιατρούς του Ευαγγελισμού. Υπάρχει δικογραφία σε εξέλιξη που αναδεικνύει ότι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν ασκήσει βία εναντίον άλλων ομάδων για να πετύχουν αποτελέσματα. Ξέρετε ότι δεν μιλάω, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια στην ανοχή μας.

Αυτό είναι καταδικαστέο και προσπαθήσαμε και βρήκαμε τον άνθρωπο που πέταξε το κουτί. Παρ' όλα αυτά, η αθλητική δικαιοσύνη μας τιμώρησε με τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή. Αυτό είναι κάτι μόνιμο, γιατί εμείς δεν έχουμε σχέση ούτε με την ΕΠΟ ούτε με την αθλητική δικαιοσύνη σε αντίθεση με άλλους. Παίξαμε ένα τελευταίο ματς παρότι δεν ξέραμε την απόφαση για τον τελικό του Κυπέλλου. Είναι πρόκληση και δώσαμε οδηγίες στη νομική μας υπηρεσία να κινηθεί κατά των τακτικών δικαστών. Δεν μας νοιάζει τι θα μας κάνουν.

Έχω ηττηθεί στην προσπάθειά μου να νικήσουμε τη διαφθορά και να μπουν κανόνες στον ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν εγκαταλείπω τον Παναθηναϊκό. Προτιμώ να πάρω μια θέση πιο πίσω και να ασχοληθώ με τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε έναν καινούργιο μεγάλο κίνδυνο, που είναι ξενόφερτος και χρησιμοποιεί μεθόδους που δεν έχουμε ξαναδεί. Υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Σαββίδη που βγαίνει και λέει ότι ‘είμαι λαγός’.

Δεν ξέρω από πού ξεκινά και πού τελειώνει και γιατί έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ποδόσφαιρο και δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι τώρα, παρά μόνο λόγια. Θα μπορούσαμε να είχαμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη σχέση με τον κ. Σαββίδη αν μιλούσε ελληνικά. Δεν ξέρω γιατί κόπτεται τόσο πολύ για τον ελληνισμό. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει, να δημιουργήσει κόμμα;».

Παράλληλα, ο Γ. Αλαφούζος υποστήριξε ότι το διπλό στην Τούμπα ήταν και θεία δίκη, λέγοντας σχετικά: «Όλα αυτά που έκανε ο κ. Σαββίδης αποτελούν ύβρη του Σαββίδη με την αρχαιοελληνική έννοια της λέξης. Ο ΠΑΟΚ είναι αγαπητή ομάδα, ο κόσμος του τη λατρεύει και αυτό το σέβομαι. Αλλά όλη αυτή η στρέβλωση της πραγματικότητας από τον κ. Σαββίδη, όλα όσα έχει κάνει ήταν η ύβρις που προκάλεσε τη νέμεση.

Ο Παναθηναϊκός την περίοδο της παντοκρατορίας του επί Γιώργου Βαρδινογιάννη δεν κέρδισε όλα τα πρωταθλήματα. Ο Παναθηναϊκός δεν χρησιμοποίησε ποτέ αθέμιτα μέσα, ποτέ δεν έκαψε αυτοκίνητα συγγενών διαιτητών. Στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει κάποιες αρχές, όπως το ευ αγωνίζεσθαι, η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Άνθρωποι όπως ο κ. Σαββίδης δεν αντέχουν την αλήθεια».