Βαθμολογία

«Μπορώ να στείλω τον Καλογερόπουλο στη σύνταξη...»

Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίστηκε εξοργισμένος με τη διαιτησία του Καλογερόπουλου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των «ασπρόμαυρων» υποστήριξε ότι έχει τον τρόπο ώστε ο εν λόγω ρέφερι να βγει στη... σύνταξη, λέγοντας επίσης ότι η καριέρα του Αθηναίου διαιτητή έχει ήδη ολοκληρωθεί.

«Η διαιτησία ήταν απαράδεκτη. Εγώ δεν θέλω να γίνω χαλίφης. Σήμερα η ομάδα των διαιτητών έπαιξε για τον δικό της χαλίφη. Όταν θέλουν να σκοτώσουν τον ΠΑΟΚ βάζουν τον συγκεκριμένο διαιτητή.

Η καριέρα του έχει ολοκληρωθεί. Εγώ έχω αρκετές δυνατότητες να τον στείλω στη σύνταξη. Δεν θέλω τέτοιοι διαιτητές να βγαίνουν στο γήπεδο, ούτε υπέρ του ΠΑΟΚ. Ελπίζω να μη χρειαστεί να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», ανέφερε στη Νοva o ισχυρός άνδρας των κυπελλούχων Ελλάδας.

Νωρίτερα, ο Ι. Σαββίδης μίλησε και στην ΕΡΤ, όπου κινήθηκε σε ανάλογο ύφος για τη διαιτησία, ενώ υποστήριξε ότι κάποιοι απειλούν πρόσωπα του ΠΑΟΚ. «Κάποια πράγματα δεν τα κάναμε καλά. Κατά πάσα πιθανότητα οι ποδοσφαιριστές είχαν μπει σε μια φάση συναισθηματικής κενότητας μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θα σταλούν και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μετά από το κύπελλο ουσιαστικά όλοι βρίσκονταν στην κατάσταση απειλών σωματικής βίας. Και μάλιστα είχαν περάσει σκέψεις να βγάλω την ομάδα από τα πλέι οφ.

Το μόνο που χαίρομαι είναι ότι όλη η Ελλάδα πείστηκε ότι δεν είμαστε εμείς χαλίφηδες. Πιστεύω ότι ο κ. Καλογερόπουλος πρέπει να ολοκληρώσει τη διαιτητική του καριέρα και θα κάνω τα πάντα για να αφαιρεθεί ό,τι διεθνής προοπτική έχει. Τέτοιοι διαιτητές δεν κάνουν λάθη. Αυτοί κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν μετά από εντολές. Προειδοποίησα την κυβέρνηση της χώρας ότι δεν μπορούμε να βρισκόμαστε υπό τέτοια πίεση, όταν δεχόμαστε τηλεφωνικές απειλές και μάλιστα δεν μπορείς να καταλάβεις ποιες είναι οι αιτίες.

Δεν είναι το γκολ στο Βόλο ή ένα πέναλτι που δεν δόθηκε. Εκτιμώ ότι γίνονται πολιτικά παιχνίδια και το πολιτικό σύστημα κάτι φοβήθηκε. Νομίζουν ότι με τέτοιες πράξεις θα σπάσουν την επιθυμία μου να προχωρήσω. Ο Παναθηναϊκός ήρθε πληγωμένος και προετοιμάστηκε καλύτερα για το ματς αυτό.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πληγώθηκαν με εμάς. Δεν πέταξα εγώ την μπύρα, ούτε σταμάτησα το ματς. Στο γήπεδο του Παναθηναϊκού έγιναν όλα αυτά. Εμένα μου αρέσει η μάχη και που όλες οι αθηναϊκές ομάδες ενώθηκαν εναντίον μου. Το πράσινο, το κόκκινο, το κίτρινο ενώθηκαν. Ας κάνουν κοκτέιλ με τα χρώματά τους. Εγώ μπορώ να προστατέψω τους ανθρώπους μου αν δεν μπορεί η πολιτεία. Να σταματήσετε να απειλείτε τους ανθρώπους μου. Με πλησιάζουν και μου λένε έχουμε γυναίκες και παιδιά. Υπήρχε ψυχολογική πίεση στον ΠΑΟΚ. Εγώ όταν το γήπεδο δεν είναι σωστό δεν το δικαιολογώ, αλλά τους ανθρώπους δεν μπορεί να τους απειλείς και να συμπεριφέρεσαι έτσι.

Τα όργανα που ασχολούνται με αυτά τα θέματα γνωρίζουν τα ονόματα. Δε θέλω να εκλαμβάνεται ως φόβος, ότι φοβάμαι κάτι. Όταν σε παίρνουν τηλέφωνο και σε απειλούν, είσαι κάτω από ψυχολογική βία.

Για αυτό υπάρχουν επίσημα όργανα που πρέπει να ερευνήσουν για το αν είναι πραγματικές απειλές. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι νομίζουν ότι έχω πολιτικές φιλοδοξίες. Δεν έχω τέτοιες φιλοδοξίες. Αλλά ακόμη και αν είχα. Είμαι Έλληνας πολίτης με περιορισμένα δικαιώματα; Τι ανοησίες είναι αυτές;

Ταυτόχρονα λέω, ειλικρινέστατα, εγώ δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα, δεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες, παθιάζομαι με τα προβλήματα του ΠΑΟΚ και του ποντιακού ελληνισμού. Θα κάνω τα πάντα για να ανεβάσω ψηλότερα τον ΠΑΟΚ και τον ποντιακό ελληνισμό», δήλωσε ο μεγαλομέτοχος των Θεσσαλονικέων.

Ενώ για όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου του Βόλου και για την απόφαση του αθλητικού δικαστή σχετικά με το Ολυμπιακός - Πλατανιάς, είπε: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να υποβιβαστεί. Εμείς δεν κάναμε τίποτα. Αυτές είναι οι αρχές τους, αλλά είμαστε και εμείς συμμέτοχοι που συμμετέχουμε σε αυτά. Όλες οι ομάδες και οι 16. Εκφράζουμε τη θέση μας. Όσον αφορά τον τελικό, όταν βγήκα εγώ στο γήπεδο δεν γνώριζα τι είχε γίνει πριν. Για τη βία και τα μαχαίρια. Γι' αυτό είπα ευχαριστώ στους διοργανωτές. Εμείς λάβαμε το σήμα πριν τον τελικό γιατί περιμέναμε προβοκάτσιες. Εγώ πρότεινα στον Μελισσανίδη να το δούμε μαζί το ματς για να είναι γιορτή. Η Αστυνομία δουλεύει σε αυτή την χώρα. Δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν να μην έχουν επαφή στην αερογέφυρα.

Έχω εντυπωσιαστεί όταν λένε ότι ήταν άδειο το κουτάκι της μπύρας, ότι ο προπονητής το έκανε επίτηδες. Δεν ήμουν εκεί, αλλά ποια σημασία έχει αν ήταν άδειο ή γεμάτο το κουτάκι; Είναι στοιχείο της βίας και ακριβώς με αυτό τον τρόπο πρέπει να χαρακτηριστεί.

Δεν δικαιολογώ τέτοια πράγματα, όταν γίνονται και σε μας. Θυμάστε όταν πέταξαν ένα ποτήρι νερό στον προπονητή του Ολυμπιακού; Χάρτινο ποτήρι νερό. Ζήτησα συγγνώμη, επειδή δεν δικαιολογώ τέτοιες συμπεριφορές. Στο δικό μας γήπεδο απαγορεύονται να πωλούνται μπύρες, κλειστά μπουκάλια νερό».

Για το αν υπάρχει θέμα Ίβιτς, σχολίασε: «Ο Ίβιτς ήταν πρώτος που από την αρχή των πλέι οφ ζήτησε να φύγει. Ήταν ο πρώτος που ανέβηκε σε μένα και είπε ο αδελφός μου έχει παιδιά και εγώ φοβάμαι για αυτούς. Εγώ νομίζω ότι ο Βλάνταν έχει δείξει ότι μπορεί να είναι προπονητής του ΠΑΟΚ. Δεν είμαι προφήτης, αλλά όταν τον έβαλα προπονητή του είπα ότι για το μόνο που ανησυχώ, ότι μπορεί λόγω του νεαρού της ηλικίας σου να μην αντέξεις την ψυχολογική πίεση.

Είδαμε ότι υπήρχε τέτοια κατάσταση, αλλά δεν πειράζει. Εγώ νομίζω ότι θα κοιμηθούμε, θα ξυπνήσουμε γιατί ο Θεός μας έβαλε σε αυτό το δρόμο να περάσουμε αυτή τη δοκιμασία και σαφώς δεν τελειώνει η ζωή στα πλέι οφ και στην πρωτιά σε αυτά. Και χτες είπα ας αφαιρέσουν και 10 βαθμούς από εμάς, δεν θα αλλάξουμε τη στάση μας, απλώς κάνουμε ανάλυση των λαθών μας».

Και κατέληξε: «Θα υπάρξουν μεταγραφές. Δεν έχω άλλη επιλογή, εκτός από το ανεβάσω το επίπεδο της ομάδας. Και σήμερα όταν πήγα στα αποδυτήρια είπα σε μερικούς ποδοσφαιριστές σήμερα θα παίζετε εναντίον του Παναθηναϊκού και της διαιτησίας. Ήρθαν με ξεκάθαρο στόχο. Είναι ρεζίλι για την ελληνική διαιτησία. Ντροπή. Θα τα καταφέρω. Πιστέψτε με. Τέτοιοι διαιτητές δεν θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

Όταν είπα για ξένους διαιτητές στα πλέι οφ, πώς γίνεται να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Δεν λέω ότι υπέρ μας δεν γίνονται λάθη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχω σχέση με κανέναν διαιτητή. Δεν ξέρω αν τα λάθη γίνονται συνειδητοποιημένα ή ασυνείδητα.

Πέρασε η σεζόν και εγώ βρισκόμουν σε κατάσταση σοκ. Αυτές οι υστερίες των αθηναϊκών ομάδων με στόχο να παλέψουν τον ΠΑΟΚ. Σκαρφίστηκαν ανοησίες με τον Κύζα και ξενοδοχεία φίλων μου.

Αν ήμουν στη θέση του Κύζα, θα έκανα το ίδιο πράγμα. Μαθαίνω μια μέρα πριν το παιχνίδι ότι ο Κύζας είναι απαράδεκτος και δέχεται υπηρεσίες γυναικών με συμμετοχή του ΠΑΟΚ. Πώς θα αντιδράσει ένας άνθρωπος σε αυτά τα πράγματα;».