Βαθμολογία

«Έμφραγμα» στην Τούμπα, πρωτιά για την ΑΕΚ

Τελευταία αγωνιστική των play-off σήμερα (31/5) εκεί που έμελλε να κριθεί το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, ίσως στα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια της φετινής διαδικασίας.

Ο ΠΑΟΚ, μπορεί να κρατούσε την τύχη στα χέρια του, ωστόσο έπεσε πάνω σε ένα εξαιρετικό Παναθηναϊκό ο οποίος παρά τις πολλές απουσίες του, όχι μόνο δεν έχασε, αλλά κατάφερε στις καθυστερήσεις να πάρει και τη νίκη με 3-2, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ η οποία νίκησε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με 2-1 και καπάρωσε έτσι την πρώτη θέση.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-3

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό των πολλών απουσιών βασικών του παικτών και παρότι προηγήθηκε δις, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και κέρδισε τον δικέφαλο κάνοντας ικανοποιημένους τους φίλους του. Η ομάδα του Ίβιτς προηγήθηκε με τον Μπίσεσβαρ στο 20', ωστόσο ένα πολύ ωραίο γκολ του Κλωναρίδη στο 28' έφερε στα ίσια την αναμέτρηση.

Στην επανάληψη το θέαμα ήταν πολύ κακό, με τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύται ένα τραγικό λάθος του Κουτρουμπή και να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα με τον Ενρίκε στο 68', κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι η αναμέτρηση είχε γείρει υπερ της ομάδας της συμπρωτεύουσας. Ο Λουντ με σουτ στο 79' ήταν αυτός που έκανε το 2-2 παγώνοντας την Τούμπα, η οποία δέχτηκε δεύτερο σοκ δευτερόλεπτα αργότερα με το δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ κάτι που ανάγκαζε τον ΠΑΟΚ να θέλει πλέον μόνο τη νίκη.

Τελικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μόλινς με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 2-3 χαρίζοντας μια πολύ μεγάλη και σπουδαία νίκη στο "τριφύλλι" το οποίο με 8 βαθμούς κατέλαβε την τρίτη θέση, αφήνοντας δεύτερο τον ΠΑΟΚ με 11.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Πέδρο Ενρίκε (77’ Κάνιας), Ουάρντα (88’ Χαρίσης), Πρίγιοβιτς (67’ Κουλούρης).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Χουλτ, Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί (43’ Ευαγγέλου), Ρέις (47’ Χατζηγιοβάννης), Μαρινάκης, Βιγιαφάνιες (87’ Πίσπας), Λουντ, Κλωναρίδης, Μολίνς.

Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-2

Την ίδια ώρα στη Νέα Σμύρνη η ΑΕΚ ήθελε μόνο τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο και παράλληλα να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό.

Η υπόθεση νίκη δυσκόλεψε για την Ένωση όταν στο 20' ο Μασούρας με ωραίο σουτ έδωσε το προβάδισμα στον Ιστορικό ο οποίος, δεδομένου και του τέρματος που δέχτηκε στο ίδιο λεπτό ο Παναθηναϊκός, ήταν τρίτος πάνω από τους "πράσινους".

Ο Πέτρος Μάνταλος έφερε στο 34' το ματς στα ίσια με το 1-1 να είναι το σκορ του ημιχρόνου, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολών του Μπεν για τους γηπεδούχους και του Χριστοδουλόπουλου για την ομάδα του Χιμένεθ.

Τελικά η ΑΕΚ με τέρμα του Αραούχο στο 81' και ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Παναθηναϊκός είχε κάνει το 2-2, πήρε την νίκη με 2-1 που σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ από το "τριφύλλι" έδωσε στους "κιτρινόμαυρους" την πρώτη θέση στην διαδικασία με 12 βαθμούς, ενώ ο Πανιώνιος κατέλαβε την τελευταία θέση με 4.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Γκιοατά (78΄ Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (85΄ Μαχμούτοβιτς), Μασούντ, Μπεν, Γεσίλ (61΄ Λάμπρου).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80΄ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος (85΄ Βινίσιους), Αλμέιδα (17΄ Μπακασέτας), Αραούχο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 6ης αγωνιστικής των play-off:

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-3

Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-2

Τελική βαθμολογία:

1. ΑΕΚ 12

2. ΠΑΟΚ 11

3. Παναθηναϊκός 8*

4. Πανιώνιος 4

* Ο Παναθηναϊκός έχει μηδενιστεί στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και του έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί

Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, οι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα ξεκινήσουν από τον γ' προκριματικό του Europa League και ο Πανιώνιος από τον β' προκριματικό της ίδιας διοργάνωσης.