Βαθμολογία

«Ο Γιαλιάς αποδείχτηκε η καλύτερη επιλογή»

Σε κλίμα αβεβαιότητας για πρώτη φορά από τη στιγμή που πήρε την ομάδα ο Χρήστος Γιαλιάς βρίσκονται τα Τρίκαλα. Ο μεγαλομέτοχος του ΑΟΤ θέλει να αποχωρήσει και δεν έχει βρεθεί έως τώρα αυτός που θα τον διαδεχτεί.

Για την όλη κατάσταση μίλησε στον fm100 ο Γιώργος Παναγιώτου, μέλος του Ερασιτέχνη, ο οποίος χαρακτήρισε φευγάτο τον Γιαλιά, αλλά του έβγαλε και το καπέλο για τη συνέπεια που είχε και τη σταθερότητα που έβγαλε η ομάδα επί ημερών του. Αναλυτικά:

«Προφανώς τις εξελίξεις τις παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία γιατί όπως και εσείς ξέρετε βάλαμε πολύ μεγάλη πλάτη αυτά τα 2 χρόνια και παλαιότερα για να αναστηθεί ο ΑΟ Τρίκαλα. Δυστυχώς οι εξελίξεις δεν είναι αυτές που θα περιμέναμε. Η αλήθεια είναι ότι ο ερασιτέχνης είναι ο θεματοφύλακας αλλά στην παρούσα φάση πολύ λίγα πράγματα μπορεί να κάνει γιατί δεν είναι όπως πριν 2 χρόνια, υπάρχει ήδη μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία, μεγαλομέτοχος είναι ο κ. Γιαλιάς έχεις τις μετοχές και αυτός θα αποφασίσει με τα δικά του κριτήρια σε ποιον θα δώσει τις μετοχές, αν πουλήσει την ομάδα, αν θα την χαρίσει αν θα μεταβιβάσει, οτιδήποτε άλλο.

Εμείς εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις κάποια άλλη δυνατότητα παρέμβασης θεσμικής η νομικής δεν έχουμε. Γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα. Δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση Δεν έχουμε επαφή με τον κ. Γιάλια. Πέρα από μια τυπική χειραψία, που εγώ προσωπικά είχα, δεν μας είπε τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ούτε ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο τον κ. Παρδάλη ή κάποιο άλλο μέλος της διοίκησης του ερασιτέχνη. Δεν έχουμε άμεση ενημέρωση. Ήρθε στα Τρίκαλα δεν υπήρξε συνάντηση των μελών του ερασιτέχνη με τον ίδιο. Επέλεξε ο κ. Γιαλιάς να κρατήσει έξω από αυτές τις διαδικασίες τον ερασιτέχνη.

Είναι ο μεγαλομέτοχος , είναι ιδιοκτήτης της ομάδας, καλώς η κακώς και αυτός θα αποφασίσει. Αυτός έβαλε τα χρήματα, αυτός κάλυψε το μετοχικό κεφάλαιο, επένδυσε στον ΑΟ Τρίκαλα. Εμείς πολύ λίγα πράγματα μπορούμε να κάνουμε. Από αυτά που πληροφορούμαστε και εμείς το βασικό μέλημα του κ. Γιαλιά είναι η ομάδα να πάει σε καλά χέρια, δηλαδή η διάδοχη κατάσταση να παρέχει τα εχέγγυα εκείνα ούτως ώστε και η ομάδα να είναι βιώσιμη και να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Μακάρι αυτό να επιτευχθεί από την στιγμή που ο κ. Γιαλιάς αποφάσισε να φύγει από τα Τρίκαλα. Εγώ θέλω να αποδίδω «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Ο κ. Γιαλιάς ήρθε στα Τρίκαλα σε μια πολύ δύσκολη χρονική στιγμή και τράβηξε το κάρο εκεί που η ομάδα κινδύνευε να διαλυθεί. Η επιλογή αυτή αποδείχθηκε, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι είναι ένας ιδιόρρυθμος άνθρωπος, ότι ήταν η καλύτερη επιλογή υπό την έννοια ότι σε αυτά τα δύο χρόνια έχουν όλοι να λένε για την οικονομική συνέπεια.

Εγώ δεν θα κρίνω συμπεριφορές η άλλα ζητήματα. Δεν έδωσε δικαίωμα η ομάδα σε κανέναν να πει ότι είναι κακοπληρώτρια ή οτιδήποτε άλλο. Υπήρχε αυτή η σιγουριά που ενέπνεε ο κ. Γιαλιάς που είναι ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας. Μακάρι αυτή την σιγουριά να την έχουμε και στο μέλλον. Λίγο που τον είδα τον κ. Γιαλιά μου έδειξε ότι είναι φευγάτος από τα Τρίκαλα. Δεν νομίζω να έχει παράπονο από τον ερασιτέχνη γιατί δύο χρόνια θεωρώ ότι του σταθήκαμε, τον στηρίξαμε και στα δύσκολα και στα εύκολα. Τώρα αν έχει παράπονο να μας το πει. Ότι έχω από εσάς αυτά και αυτά τα παράπονα».

Όσο αφορά τις συζητήσεις του ερασιτέχνη με τον κ. Μπαταγιάννη τόνισε: «Με τον κ. Μπαταγιάννη είχαμε αρκετές συναντήσεις. Μας είχε εκφράσει την επιθυμία του να πάρει την ομάδα. Μας ανέπτυξε και το πλάνο του, τις σκέψεις του και το όραμα που είχε για τα Τρίκαλα. Μας είχε διαβεβαιώσει ότι έχει την οικονομική επιφάνεια και την δυνατότητα να στηρίξει αυτό το εγχείρημα. Τώρα το τι συνέβη και τελικώς ναυάγησε αυτή η διαδικασία της συζήτησης και της διαβούλευσης που είχε με τον κ. Γιαλιά δεν ξέρω. Δεν γνωρίζω περισσότερα, πού διαφώνησαν, πού συμφώνησαν.

Με τον κ. Μπαταγιάννη ήρθαμε πολλές φορές σε συζητήσεις και δεν σας κρύβω ότι μου έκανε πραγματικά εντύπωση το γεγονός ότι άκουγε. Ήθελε να ακούσει και την άποψη του ερασιτέχνη και των παλαιμάχων και των οργανωμένων. Είχε κάποια πράγματα στο μυαλό του τα οποία εμείς θεωρούσαμε ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση.

Δεν μπορώ να ξέρω όμως τι συνέβη και δεν τα βρήκαν. Δεν έχω άποψη. Θεωρώ ότι κ. Μπαταγιάννης θα ήταν μια καλή επιλογή για την πόλη των Τρικάλων, ενόψει του γεγονότος ότι είναι Τρικαλινός είχε όραμα και φιλοδοξία. Την δεδομένη χρονική συγκυρία και την οικονομική κρίση το να κάνει κάποιος τον παράγοντα ποδοσφαίρου είναι ήρωας.

Στη Β΄ Εθνική που είναι τα Τρίκαλα και να θες να πρωταγωνιστήσεις θα πρέπει να διαθέσεις ένα πακτωλό χρημάτων. Δεν ξέρω ποιος είναι διατεθειμένος σε αυτή την οικονομική συγκυρία να διαθέσει τόσα πολλά χρήματα. Εύχομαι και ελπίζω, επειδή ο ΑΟ Τρίκαλα έχει περάσει πολλά, να βρεθεί ένας επενδυτής , ένας άνθρωπος που θα πάρει την ομάδα, θα σεβαστεί την ιστορία της, τον φίλαθλο κόσμο και θα την στηρίξει. Αυτή η ομάδα είναι μια ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί και σίγουρα θα πρέπει να έχει την στήριξη των φιλάθλων. Ελπίζω οι εξελίξεις να είναι καλές».