Βαθμολογία

Κρατάει Αγκουέρο, πάει για άλλους πέντε η Σίτι

Πολύ δυνατά έχει μπει στο μεταγραφικό παζάρι η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία μετά τους Μπερνάρντο Σίλβα (έχει ανακοινωθεί) και Έντερσον (μένουν τυπικές λεπτομέρειες) κινείται δυναμικά για άλλες πέντε προσθήκες.

Τα ρεπορτάζ στην Αγγλία αναφέρουν πως συνολικά η διοίκηση έχει δώσει το ελεύθερο στον Πεπ Γκουαρντιόλα να ξοδέψει 300.000.000 λίρες για να χτίσει την ομάδα που θέλει, και εκείνος έχει εντοπίσει τους στόχους.

Αλέξις Σάντσες, Μπέντζαμιν Μεντί, Κάιλ Γουόκερ, Λεονάρντο Μπονούτσι και Βίρτζιν φαν Ντάικ είναι οι πέντε μεταγραφές από το πάνω ράφι που έχει ζητήσει ο Ισπανός τεχνικός με κάθε μία να έχει τις δικές τις δυσκολίες.

Πιο κοντά από κάθε άλλον μοιάζει ο δεξιός μπακ της Τότεναμ Γουόκερ, ο οποίος έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα. Για τον Μεντί της Μονακό υπάρχουν και άλλες προτάσεις, ενώ για τον Μπονούτσι η Γιουβέντους αναμένεται να αντισταθεί σθεναρά, κάτι που έκανε και πέρυσι. Ο Σάντσες είναι φευγάτος από την Άρσεναλ, ενώ τον Φαν Ντάικ της Σαουθάμπτον θέλει πολύ και ο Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ.

Από εκεί και πέρα, αρκετά ήταν τα σενάρια περί φυγής του Σέρχιο Αγκουέρο από το «Έτιχαντ», όμως,ο Καλντούν Αλ Μουμπάρακ έβαλε τέλος στην παραφιλολογία ξεκαθαρίζοντας πως ο Αργεντινός θα παραμείνει στη Σίτι.

«Δεν αμφιβάλλαμε ποτέ γι' αυτόν. Έχω διαβάσει πολλές εικασίες και είναι γελοίο. Ο Σέρχιο Αγκουέρο είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και είμαστε μία ομάδα που θέλει να κατακτήσει κάθε διοργάνωση στην οποία συμμετέχει», ήταν το σχόλιό του.