Βαθμολογία

Γι΄ αυτό έζησε μέχρι τα 99 ο Μητσοτάκης

Σε ηλικία 95 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, είχε αποκαλύψει on camera τι έκανε στη ζωή του και έζησε τόσα πολλά χρόνια.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 2013 είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» στο MEGA μιλώντας στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη και αποκάλυψε τα μυστικά της μακροζωίας του.

«Αν στέκομαι όρθιος και είμαι σε καλή φυσική υγεία διατηρώντας την πνευματική μου δύναμη, αυτό οφείλεται στην κράση μου, στο DNA. Αλλά οφείλεται και μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο έζησα μια μακριά και πολυτάραχη ζωή

Η δίαιτα του ανθρώπου παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και τη μακροζωία του. Τρώω πολλά ωμά λαχανικά και κυρίως ωμή αγκινάρα που είναι ωραίος μεζές για το κρασί και την τσικουδιά. Ο,τι υπάρχει στον κόσμο, το έχω πιει, κι όλα τα καλά πράγματα τα έχω φάει. Είμαι καλοφαγάς και μ΄αρέσει και το πιοτό με μέτρο. Πρέπει πάντοτε να τρως αυτό που σου χρειάζεται κάθε φορά. Αγαπώ πολύ τα φασόλια. Κάθε Δευτέρα παραγγέλνω τη φασολάδα μου»!

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης τη σημασία της άθλησης και ειδικά τα οφέλη που έχει το περπάτημα: «Από μικρός γυμνάστηκα πολύ. Μου άρεσε πολύ να περπατώ. Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση. Μπορείς να την κάνεις μέχρι το τέλος της ζωής σου. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να εγκαταλείπει ποτέ τον εαυτό του. Είναι κόπος, αλλά χρειάζεσαι την κινητικότητα».

Ένα ακόμα από τα μυστικά της μακροζωϊας του θεωρεί ότι είναι η επιλογή του να κάνει μικρά διαλείμματα μέσα στη μέρα, μια ανάπαυλα, να κλείνει τους διακόπτες, με κορυφαία τη μεσημεριανή σιέστα.

Όσο για το θάνατο, «είναι καλοδεχούμενος», είπε το 2013, «αρκεί να με βρει όρθιο και δυνατό. Όχι σακάτη και κακομοίρη».

Ένα ακόμα από τα μυστικά της μακροζωϊας του θεωρούσε ότι ήταν η επιλογή του να κάνει μικρά διαλείμματα μέσα στη μέρα, μια ανάπαυλα, να κλείνει τους διακόπτες, με κορυφαία, τη μεσημεριανή σιέστα.

">http://