Βαθμολογία

Εξοντωτική ποινή για Παναθηναϊκό

Εξοντωτική ποινή επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της Super League, για τον Παναθηναϊκό με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση της Λεωφόρου με τον ΠΑΟΚ.

Το "τριφύλλι" θα πληρώσει πολύ ακριβά την ανόητη ενέργεια του οπαδού του που πέταξε κουτάκι μπίρας στο κεφάλι του προπονητή του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς, καθώς τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών από την διαδικασία των play-off και με δυο βαθμών από το νέο πρωτάθλημα.

Όμως δεν σταματάμε εδώ. Ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στα δυο πρώτα παιχνίδια του χωρίς την παρουσία κόσμου, ενώ θα κληθεί να πληρώσει και πρόστιμο 41.500 ευρώ. Βέβαια οι "πράσινοι" έχουν το δικαίωμα έφεσης.

Πλέον μετά από την απόφαση αυτή, αλλάζει και η βαθμολογία των play-off, ενόψει και της τελευταίας αγωνιστικής, με τον ΠΑΟΚ πλέον να έχει 11 βαθμούς και να είναι πρώτος, με δεύτερη την ΑΕΚ με 9, τρίτο τον Παναθηναϊκό με 5 και τελευταίο τον Πανιώνιο με 4.

Αναλυτικά και η απόφαση:

2η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/5/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 17/5/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της:

ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον διακοπέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., και τιμωρεί με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου των αγώνων κατάταξης (play offs) και με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και πειθαρχική ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές.

ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού σαράντα ένα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (άρθρο 4 παρ. 4 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.).