Βαθμολογία

Δέλλας: «Ο Τότι είναι ένας μύθος»

Το εγκώμιο του Φραντσέσκο Τότι έπλεξε ο Τραϊανός Δέλλας μιλώντας για το «αντίο» του Ιταλού άσου της Ρόμα.

Ο Έλληνας προπονητής με δηλώσεις του στον Arena fm ανέφερε: «Είναι τεράστια προσωπικότητα παγκοσμίως ο Τόττι, είναι ένας μύθος και απόλυτα συνυφασμένος με τη Ρόμα.

Είναι αρχηγός, τόσα χρόνια στην ίδια ομάδα. Έχει κερδίσει το σεβασμό όλων από συμπαίκτες και αντιπάλους. Αυτό αντικατοπτρίζει και την προσωπικότητά του και την προσφορά του στο άθλημα».

Στη συνέχεια μίλησε για τη σχέση τους, η οποία κρατάει από τα χρόνια που ήταν συμπαίκτες στη Ρόμα. «Έχω πολύ καλή σχέση και όταν επισκέπτομαι την Ρώμη βρισκόμαστε. Είναι τιμή μου που βρέθηκα σε αυτήν την ομάδα και που ήμουν συμπαίκτης του. Οι σχέσεις τον ανθρώπων δεν αλλάζουν όποιο πόστο και να έχουν.

Θυμάμαι φεύγοντας από τη Ρώμη το καλοκαίρι για να πάμε στο Euro το  2004 είχε πολύ πείραγμα, που πάτε τώρα και τι πάτε να κάνετε εκεί, αλλά μετά τους πείραζα εγώ.

Κάθε φορά που ακουγόταν το όνομά του δονούσε όλο το γήπεδο και ακουγόταν το solo un capitano. Νομίζω ότι θα παραμείνει από άλλο πόστο στη Ρόμα και δε θα δελεαστεί από κάποια άλλη ομάδα.

Συγκινήθηκα πολύ βλέποντας αυτές τις εικόνες από το αντίο του Τότι. Του άξιζε να το ζήσει όλο αυτό. Είναι ο τελευταίος που έχει απομείνει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τόσα χρόνια παραμονής σε μια μόνο ομάδα και είναι η επιτομή της σημαίας για μια ομάδα»