Βαθμολογία

Λεβέντης: «Θα γίνω πρωθυπουργός, αν μου ζητηθεί»

Έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στον «ΣΚΑΙ» ο Βασίλης Λεβέντης, την Κυριακή (28/5). «Αν μου ζητηθεί να γίνω πρωθυπουργός θα το κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε την απαισιοδοξία του σχετικά με το ζήτημα του χρέους, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίας εξαπάτησε τους βουλευτές του.

«Ο Τσίπρας για να εξαπατήσει τους βουλευτές του και να τους βάλει να ψηφίσουν, ανύψωσε στα μάτια τους τη λύση για το χρέος. Το χρέος θα ρυθμιστεί Αύγουστο του 2018. Γιατί βιάζεστε κ. Τσίπρα;», τόνισε.

«Όταν είμαστε στο 8% των μεταρρυθμίσεων μπορούμε να ζητάμε λύση για το χρέος; Ο Τσίπρας γελοιοποιεί τη χώρα. Πρώτη του υποχρέωση είναι να κάνει τις μεταρρυθμίσεις»', επισήμανε και πρόσθεσε: «Δήλωση συμπάθειας μπορεί να πάρει στις 15 Ιουνίου. Η χώρα ζητά κάτι που της δίνουν. Αυτό είναι ήττα. Έπρεπε αυτά να έχουν συμφωνηθούν με τον Σόιμπλε πριν πάει στη Σύνοδο».

«Δεν άσκησα ποτέ εξουσία. Φωνάζω οι Βουλευτές να γίνουν 200. Ο Καμμένος, ως μικρό κόμμα μπήκε στη Βουλή, πήρε δέκα υπουργεία και ησύχασε. Εγώ από την πρώτη μέρα που μπήκα στη Βουλή, αντιλήφθηκα ότι πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση μεγάλη και όχι με 153 βουλευτές. Επιμένω ότι πρέπει να πάμε στη λύση οικουμενικής κυβέρνησης», είπε μεταξύ άλλων.