Βαθμολογία

Παπαϊωάννου: «Aν χρειαστεί, μπορεί να παίξει στο ΟΑΚΑ η Λαμία»!

​Το ενδεχόμενο να αγωνιστεί η Λαμία για 1-2 αγωνιστικές στο ΟΑΚΑ τη νέα σεζόν στη Superleague, άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος του συλλόγου, Πανουργιάς Παπαϊωάννου. «Θα μιλήσουμε με τον Τεννέ...».

Διαβάστε τα σημαντικότερα αποσπάσματα των δηλώσεις του στο Λαμία FM-1:

Αρχικά είπε:
«Το έχω τονίσει από την αρχή. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Ήδη η πόλη μας ακούγεται τις τελευταίες ημέρες παντού. Βέβαια, από μόνη της είναι μια πόλη όμορφη, καλή μεγάλη, αλλά χρειάζονται και τα γύρω-γύρω».

Για την επόμενη μέρα:
«Με το καλό να τελειώσει η χρονιά, γιατί έχουμε τρεις αγωνιστικές, πραγματικές δύο, η μία είναι στα χαρτιά. Μαθηματικά έχουμε εξασφαλίσει την άνοδο, δεν έχει μπει σφραγίδα, αλλά αυτό είναι τυπικό. Από τη στιγμή που θα σταματήσει το πρωτάθλημα, θα καθίσουμε κάτω με τον προπονητή, θα μελετήσουμε, ίσως και τώρα γίνονται κάποιες κουβέντες, αλλά πιο πολύ θεωρητικές, να συζητήσουμε να δούμε ποιο είναι το πλάνο του, ποιο είναι το δικό μου. Με τον κύριο Τεννέ εντάξει, πάντα αν δεν υπάρχουν απόψεις διαφορετικές, κάτι δεν πάει καλά. Πάντα βρίσκαμε τη μέση λύση. Ασφαλώς εγώ δεν έχω την εμπειρία του κυρίου Τεννέ. Ο άνθρωπος έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι.

Αυτό που έπρεπε να προσφέρουν οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους, στο ποδόσφαιρο, ο Τεννές να κάνει όλο αυτό, μία ομάδα να ανταγωνίζεται στο γήπεδο και η διοίκηση να στηρίζει όλο αυτό το οικοδόμημα. Όταν ήρθε στη Λαμία, ήρθε για να πάρουμε την άνοδο. Δεν ήρθε, ούτε για βόλτα, ούτε για να πάρει τον μισθό. Και πέρυσι όταν είχε έρθει, πάλι γι' αυτό είχε έρθει, αλλά στράβωσαν κάποια θέματα.

Ο Τεννές αν δεν είχε πλάνο ανόδου, δεν θα ερχόταν στην ομάδα. Και όταν λέμε άνοδο, είναι πολλά συστατικά. Οργάνωση, τι ποδοσφαιριστές θα πάρεις. Αν δει ότι δεν έχεις στο μυαλό σου καλά μέσα την άνοδο, δεν την αναλαμβάνει την ομάδα. Είναι αυτός που είναι. Δεν τον νιάζουν τα χρήματα. Έχει πει μια ατάκα: «Εγώ κάνω τη δουλειά που την κάνουν όσοι είναι γύρω γύρω και στις κερκίδες» Και με τον Άρη πήγαμε για το σίγουρο.

Για το ρόστερ:
«Εμείς πρωτίστως είναι να κουβεντιάσουμε με τα παιδιά αυτά που έχουν προσφέρει στην ομάδα, γιατί το πρώτο μέλημά μας είναι να δικαιωθούν τα παιδιά αυτά που έφεραν την ομάδα εδώ που την έφεραν. Από εκεί και πέρα προσθήκες θα γίνουν. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε μια ομάδα που κάνουν άλλοι «φύγετε εσείς να έρθουν οι επόμενοι». Έχει δουλειά ακόμα, έχει οργάνωση, είναι μια άλλη κατηγορία, τελείως διαφορετική. Έχει υποδομές, Κ20, Κ17. Είναι πολλά. Στην ουσία, δηλαδή, κάθε Κυριακή ή Σάββατο θα παίζουν τρεις ομάδες, η Κ17, η Κ20 και η μεγάλη».

Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να παίξει η Λαμία στο ΟΑΚΑ σε περίπτωση που δεν είναι έτοιμο το ΔΑΚ, απάντησε:
«Κοιτάξτε, αυτό δεν θα το θέλαμε με τίποτα. Αλλά αν χρειαστεί, πρέπει να βρούμε μια λύση να παίξουμε μία, δύο αγωνιστικές. Έχουμε κοιτάξει και την περίπτωση του Ολυμπιακού Σταδίου, έχουμε κοιτάξει και κάποιες άλλες περιπτώσεις. Δεν είναι κάτι... Απλά αυτό που κοιτάμε εμείς αυτή τη στιγμή είναι ότι πρέπει να έχουμε ένα γήπεδο αδειοδοτημένο στα χαρτιά μας, για να σφραγιστεί η έδρα ως το τέλος Ιουνίου.

Δηλώνουμε δύο γήπεδα, το ένα πρέπει να είναι οπωσδήποτε αδειοδοτημένο με προδιαγραφές Super League. Εκεί είχα πάει σήμερα (23/05), έκανα μία επίσκεψη στον διοικητή των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Θέλω να ευχαριστήσω, γιατί και κάποιος βοήθησε για να γίνει αυτό. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα».

Σχετικά με τις ενέργειες που έχει ήδη κάνει:
«Θα σας πω κάτι μέσα από την καρδιά μου και την πραγματικότητα. Αυτά τα πέντε χρόνια αν δεν είχα τη Λαμία, θα είχα την εταιρεία διπλάσια από ό,τι είναι. Ό,τι έχω ξοδέψει σε χρόνο μέσα στην ομάδα δεν μπορεί να το φανταστεί κανένας σας, το λέω ειλικρινά, χωρίς εγωισμό. Μερικές φορές απορώ κι εγώ. Έχω υπερβεί τον εαυτό μου σε οδήγηση, σε τρεξίματα μέρα νύχτα. Έχω κάνει υπέρβαση μεγάλη στον εαυτό μου. Εάν δεν τα έκανα όλα αυτά με όλα όσα είπαμε πριν, η ομάδα δεν θα είχε φτάσει ποτέ στον στόχο.

Γι' αυτό πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο το προσωπικό μας όφελος και να βολέψουμε την πάρτη μας, και δεν εννοώ ο κόσμος. Πολλές φορές πήγαμε να χτυπήσουμε πόρτα βιομηχανιών μεγάλες που είναι εκεί στην περιοχή και μας την έκλεισαν. Και κάποιος είπε: «Τι έγινε; Φτώχυνε ο Παπαϊωάννου;». Όχι, δεν φτώχυνε ο Παπαϊωάννου ρε φίλε, αλλά είσαι μέσα σε μια τοπική κοινωνία και οφείλεις να προσφέρεις και στον αθλητισμό. Όχι μόνο στην ομάδα, παντού.

Αυτά πρέπει να τα δουν, και δεν εννοώ τον Δήμαρχο που είμαστε μια χαρά και φίλοι. Εννοώ όλους αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά, πρέπει να το δουν. Εγώ δεν έχω περάσει από κάποια περιοχή, να έχω δουλέψει και να μην έχω προσφέρει κάτι στον τόπο που έχω δουλέψει. Απλά εδώ περνάνε κάποιες εταιρείες και εργοστάσια, τρώνε πίνουν και χέζουν και έξω από την πόρτα μας που λένε και στο χωριό μας. Και κοιτάμε την πάρτη μας.
Εγώ έτσι θα είμαι πάντα ανοικτός και θα μιλάω ανοικτά. Πρέπει να ενδιαφέρονται όχι μόνο για τον αθλητισμό, να βοηθούν όπου μπορούν. Είναι μία εποχή δύσκολη για τη χώρα. Εγώ ποτέ δεν έχω βγει να πω τι κάνω για την πόλη και για άλλες. Και δεν θέλω να λέω, ξέρουν αυτοί που τα κάνω. Αλλά είναι κάποιοι που θέλουν μόνο να κονομάνε από τις περιοχές και να καπνίζουν και την περιοχή. Η κάθε περιοχή να εκμεταλλεύεται τους πόρους και τις ευκαιρίες που της δίνονται. Η χώρα περνάει δύσκολες μέρες. Όλοι εμείς οι επιχειρηματίες, κάτι περισσεύει, θα βάλουμε και στην τσέπη, να χαλάσουμε και κάτι».

Για σχόλια κάποιων ότι πάει για βουλευτής:
«Όχι, όχι. Έχω μάθει ότι λένε ότι πάω για δήμαρχος, για το ένα για το άλλο. Δεν πρόκειται να ισχύσει, σας το λέω ειλικρινά. Όχι, γιατί έχω κάτι με τη θέση του βουλευτή, αλλά για να το κάνω αυτό πρέπει να μπορώ να προσφέρω. Τι να κάνω; Να πάω να πιάσω μια καρέκλα; Και ο βουλευτής πρέπει να τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Εγώ όταν κάτι δεν μπορώ να το κάνω, δεν το κάνω. Και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το κάνω. Έχω την εταιρεία μου, έχω τη δουλειά μου, την ομάδα, χρόνο πρέπει να δώσω λίγο στα παιδιά μου, γιατί με βλέπουν κάθε δεύτερη μέρα. Ευχαριστώ και την οικογένειά μου που με έχει στηρίξει. Βουλευτής δεν θα ήθελα και ούτε στα σχέδιά μου είναι, ούτε για δήμαρχος είναι. Εγώ μια φορά έκανα στην περιφέρεια λίγο καιρό. Δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στο πρόγραμμα, κάποια πράγματα δεν μου άρεσαν. Εγώ έχω μάθει ό,τι κάνω να το κάνω σωστά και να αφιερώνομαι σ' αυτό που κάνω».

Για τη συμπεριφορά των οπαδών:
«Αυτό οφείλουμε να το τονίσουμε. Έχουν καλή συμπεριφορά πράγματι. Θέλω να πω και το εξής. Καλή συμπεριφορά όταν έχουμε καλή πορεία. Θέλω, γιατί η ομάδα ανεβαίνει σε μια κατηγορία, να ξέρουν ότι θα έρθουν και τα άσχημα αποτελέσματα. Δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Και εκεί θα πρέπει να φανούμε. Γιατί καμιά φορά πρέπει να δεχόμαστε και την ήττα. Γιατί αν δεν δέχεσαι την ήττα δεν έχει αξία και η νίκη.

Να τονίσω ότι η άνοδος που παίρνει φέτος η Λαμία, γιατί το πρωτάθλημα για μένα δεν το κυνηγούσε και κανένας μας. Αυτό που κυνηγούσα εγώ προσωπικά ήταν η άνοδος. Το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δυνατό από άλλες χρονιές, γιατί πήγαμε μπροστά από δύο μεγάλες ιστορικές ομάδες, τον Άρη και τον ΟΦΗ. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει Άρης ή τι σημαίνει ΟΦΗ.

Βέβαια, το κάναμε με την αξίας μας και με τη λεβεντιά μας. Γιατί εμάς την πρώτη χρονιά, που δεν είχα κι εγώ την πείρα που έχω τώρα, η Λαμία πήγαινε πρώτη πρώτη, αλλά κάποια στιγμή δύο παιχνίδια σικέ, Καλαμαριά και Αγροτικό, μας έφεραν σε μια κόντρα με τον προπονητή. Εγώ δεν είχα την εμπειρία και δεν ήξερα τι φταίει και τι μου φταίει. Δεν τραβάει η ομάδα, δεν κάνει. Αν δεν σου δίνει πέντε πέναλτι ο διαιτητής, τρως και 20 κλωτσιές δεν δίνει μία κόκκινη και είναι όλα γύρω στημένα.

Είχα κάνει κάποιες δηλώσεις ότι «φεύγω, φεύγω». Και δεν τις ξεχνάω. Να ξέρετε στο ποδόσφαιρο κάτι έχει αλλάξει εδώ κι έναν χρόνο περίπου. Λένε ένα γκολ οφσάιντ, πήρε το Κύπελλο ο άλλος, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Πάντως κάτι έχει αλλάξει, γιατί τις προηγούμενες χρονιές λίγο πολύ ξέραμε ποιοι θα βγουν πρώτοι. Αυτή τη στιγμή δεν ξέραμε. Και φέτος το καλοκαίρι ήρθαν πολλοί φίλοι σε εισαγωγικά και μου είπαν «μην πετάς τα λεφτά σου μωρέ. Κάνε μια ομαδούλα να πας εκεί». Στην Αθήνα αυτά.

Εγώ είχα την πίστη μου, είχα την εμπειρία μου, δεν ήμουν για τίποτα σίγουρος και ποντάρισα για άλλη μια φορά. Ευτυχώς που κάτι πάει να αλλάξει στο ποδόσφαιρο. Μακάρι αυτοί που προσπαθούν να μην ξεχάσουν τα λόγια που έχουν πει και να το κάνουν έργο και πραγματικότητα. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια και από την Πολιτεία και από παράγοντες κάτι να αλλάξει. Και αν αλλάξει και καλύτερο ποδόσφαιρο θα έχουμε και περισσότερα έσοδα οι ομάδες θα έχουν. Θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα».

Για την ενίσχυση:
«Τα ονόματα αποδείχτηκε για μία άλλη φορά δεν κάνουν τις ομάδες. Το φάγαμε το γλυκό, το είδαμε. Το έφαγε ο Άρης φέτος, το πλήρωσε. Η ομάδα θέλει έμπειρους ποδοσφαιριστές κάποιους και εργάτες. Όταν μια επιχείρηση δεν έχει εργάτες και έχει όλο διευθυντές και προϊσταμένους δεν δουλεύει κανένας. Ο ένας τσακώνεται με τον άλλον. Το έχουμε δει το έργο αυτό».