Βαθμολογία

Τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ:19 νεκροί!

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και παιδιά, βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συναυλίας της Ariana Grande το βράδυ της Δευτέρας, στο Manchester Arena στην Αγγλία.

Παρότι στην αρχή το περιστατικό αποδόθηκε σε βραχυκύκλωμα, εν τέλει η εξέλιξη έδειξε ότι η έκρηξη που εκδηλώθηκε στον συναυλιακό χώρο, δεν οφείλεται σε βλάβη , αλλά σε τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομική διεύθυνση του Μάντσεστερ, υπάρχουν επιβεβαιωμένα 19 θύματα, και δεκάδες ακόμη τραυματίες. Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα, ενώ η αστυνομικές Αρχές έχουν σχηματίσει σφιχτό κλοιό στην ευρύτερη περιοχή. Τα νοσοκομεία, κάλεσαν τους πολίτες να ζητούν ασθενοφόρα μόνο για περιστατικά στα οποία "υπάρχει απειλή για τη ζωή του τραυματία" και τονίζουν πως ήδη ένας μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκονται ήδη στη σκηνή των εκρήξεων.

Παρότι στην αρχή η αστυνομία απέφευγε να αναφερθεί στη φύση του συμβάντος Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση, μη απορρίπτοντας το ενδεχόμενο επίθεσης αυτοκτονίας από καμικάζι.  

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αποφύγουν να πλησιάσουν την περιοχή, καθώς θα δυσκολέψουν το έργο των Αρχών που βρίσκονται εκεί.Ο σιδηροδρομικός σταθμός Victoria Που βρίσκεται δίπλα στο Manchester Arena έκλεισε προσωρινά και τα τρένα δεν μπορούν ούτε να φύγουν ούτε να πλησιάσουν στον σταθμό.

Η Evie Brewster, που ήταν στην συναυλία, αποκάλυψε ότι «Η Αριάνα Γκράντε είχε μόλις τελειώσει το τελευταίο τραγούδι της και έφυγε από τη σκηνή όταν ακούστηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη. Ξαφνικά όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν προς την έξοδο. Μπορούσαμε να ακούσουμε τις σειρήνες από τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα. Ήταν τρομακτικό. Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούσαν να βγουν έξω παράλληλα. Όλοι ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Το μέρος είχε γεμίσει καπνό και μύριζε καμένο. Η έκρηξη ακούστηκε μέσα από το κτήριο».

 

Πηγή: Newpost.gr​