Βαθμολογία

Εξέλιξη - βόμβα: Πέρασε στα χέρια του Σαββίδη το MEGA!

Σε συμφωνία έχουν έρθει οι Φώτης Μπόμπολας και Ιβάν Σαββίδης για τη μεταβίβαση του 20% της ιδιοκτήτριας εταιρείας «Τηλέτυπος» του Mega. Πρόκειται για απευθείας πώληση μετοχών

από την εταιρεία «Πήγασος» προς την εταιρεία που ανήκει στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Η εξέλιξη είναι άκρως σημαντική και έρχεται λίγες ημέρες πριν από την διαδικασία του πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων του Δημσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ). Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές που μεταφέρει το parapolitika.gr, καταλυτικό ρόλο στην συμφωνία των δυο πλευρών έχει παίξει η κυβέρνηση, η οποία ενεθάρρυνε την πραγματοποίηση του deal.

Από την πλευρά του ομίλου Σαββίδη τονίζουν ότι το deal είχε κλείσει ήδη από την Παρασκευή και αφορά τις προσωπικές μετοχές του Φώτη Μπόμπολα κι όχι αυτές της «Πήγασος» η οποία βρίσκεται κάτω από ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο καθεστώς. Αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί το τίμημα, κύκλοι μιλάνε για ποσό άνω των 5 εκατ. ευρώ, ποσό που κυρίαρχα θα απορροφηθεί από τις πιστρώτριες τράπεζες ενώ θα καλυφθούν και κεφαλαιακές ανάγκες του MEGA Channel.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την εξέλιξη αυτή υπάρχει ενόχληση τόσο από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και από την πλευρά Βαρδινογιάννη. Τραπεζικές πηγές εκφράζουν την έκπληξή τους για το πώς είναι δυνατόν να είναι ελεύθερες βαρών μετοχές μιας επιχείρησης που χρωστάει τεράστια ποσά στις τράπεζες και αυτές να μην έχουν δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της Πήγασος: Σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πήγασος αναφέρει ότι: προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε." ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρεία, από 32,7321%, σε 13,0961%.