Βαθμολογία

Βλάχος: «Κατάθεση ψυχής»

Το παιχνίδι απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα είχε χαρακτήρα τελικού για τον Αιγινιακό, ο οποίος τελικά κατάφερε να το πάρει και να κάνει άλμα παραμονής. Στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Βλάχος έκανε λόγο για κατάθεση ψυχής από τους παίκτες του, τους οποίους συνεχάρη για την εμφάνιση. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κόουτς του Αιγινιακού:

«Σήμερα κάναμε μια πραγματική κατάθεση ψυχής. Δεν ξέρω τι να πω γι’ αυτά τα παιδιά. Αυτό που έχουν πετύχει από τη στιγμή που ήρθαμε εδώ και στη συνέχεια, είναι πραγματικά, άξιοι πολλών συγχαρητηρίων και για την αγωνιστική τους εικόνα και για τη συμπεριφορά τους και για το κλίμα που δημιούργησαν και γι’ αυτό που έβγαλαν μέσα στο γήπεδο και στα προηγούμενα παιχνίδια και σήμερα. Πετύχαμε μια πολύ μεγάλη και δίκαιη νίκη.

Θα συμφωνήσω με τον Νίκο Καραμπετάκη, ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πραγματικά η ομάδα μας έδειξε πόσο πολύ ήθελε αυτό το παιχνίδι. Περιμέναμε από τα παιδιά να βγάλουν αυτά τα στοιχεία που πρέπει στο γήπεδο. Είχαμε δουλέψει πολύ όλη την εβδομάδα και φαινόταν πως η ομάδα ήταν άκρως ανταγωνιστική. Σε αυτό το γήπεδο και με αυτές τις συνθήκες τρέχαμε επί 93-94 λεπτά, στην ίδια ένταση, με την ίδια διάθεση, χωρίς λάθη, με πολλά κλεψίματα. Ακολούθησαν το πλάνο όπως θέλαμε στο πρώτο ημίχρονο με το πρέσινγκ ψηλά, με πολλά τρεξίματα, αλλά και στο δεύτερο μέρος με τη δημιουργία ευκαιριών. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά που είδα, είμαι χαρούμενος γιατί οι κόποι τους και οι προσπάθειές του όλο αυτό το διάστημα ανταμείφθηκαν με μια πολύ μεγάλη νίκη.

Αν συνδυάσουμε και τα υπόλοιπα αποτελέσματα, είμαστε πολύ κοντά στον στόχο της σωτηρίας. Δεν τον έχουμε κατακτήσει όμως και θα είναι μεγάλο λάθος να το πιστέψουμε αυτό. Η ομάδα θέλει ακόμα δύο βαθμούς και πρέπει να ψάξουμε να τους βρούμε στα επόμενα τρία παιχνίδια. Θέλω να αφιερώσω τη σημερινή νίκη στον Κώστα Νικολαΐδη, ο οποίος έχει σήμερα και την ονομαστική του εορτή, γιατί είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα, να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι, είχαμε κ πολλές απουσίες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δουλεύουμε μαζί με αυτό το ρόστερ».

Για το ότι τελικά δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί, αλλά μόνο εργάτες μέσα στο γήπεδο: «Έχετε απόλυτο δίκιο. Δεν αναφέρθηκα σήμερα στις απουσίες εσκεμμένα, γιατί είναι κρίμα να μιλήσουμε σήμερα για απουσίες, καθώς τα παιδιά που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν όσους έλειπαν, παρουσίασαν αυτή την εικόνα. Θα είναι άδικο γι’ αυτούς. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη σημερινή εικόνα της ομάδας».