Βαθμολογία

Μπεργκ: «Τιμωρήθηκα όσο πιο σκληρά γινόταν»

«Είμαι σοκαρισμένος και απογοητευμένος»… Με αυτή τη φράση σχολίασε ο Μάρκους Μπεργκ την τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών που του επιβλήθηκε για τα όσα συνέβησαν στον επεισοδιακό αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet», ο επιθετικός του «τριφυλλιού» ανέφερε ότι «η πειθαρχική επιτροπή έκρινε με εντελώς διαφορετικά κριτήρια από αυτά που είδε ο διαιτητής».

Αρχικά ο Μάρκους Μπεργκ δήλωσε: «Δεν θέλω να αναφερθώ στο περιστατικό πριν η έφεση της ομάδας εξεταστεί. Τόσο εγώ όσο και η ομάδα είμαστε πεπεισμένοι ότι η απόφαση θα αλλάξει και η ποινή θα μειωθεί» (βέβαια η έφεση απορρίφθηκε το πρωί του Σαββάτου (20/5).

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο επεισόδιο που σημειώθηκε ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές: «Ένας από τους παίκτες τους του ΠΑΟΚ προσπάθησε να κλωτσήσει τον τερματοφύλακά μας. Εγώ και κάποιοι άλλοι συμπαίκτες μου μπήκαμε στη μέση για να μην το κάνει. Δεν είναι μία ασυνήθιστη κατάσταση. Ο Κρέσπο με έπιασε από τον λαιμό για λίγο, πέσαμε κάτω και βρεθήκαμε στον αγωνιστικό χώρο. Πήρα κίτρινη κάρτα και αυτό έγραψε και ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα. Δεν ξέρω τι να πω. Είμαι σοκαρισμένος και απογοητευμένος. Τιμωρήθηκα όσο πιο σκληρά γινόταν με τις 3+1 αγωνιστικές, επειδή ήμουν αρχηγός. Η πειθαρχική επιτροπή έκρινε με εντελώς διαφορετικά κριτήρια από αυτά που είδε ο διαιτητής και έκρινε από κοντά την κατάσταση και θεώρησε ότι η πιο σωστή τιμωρία ήταν η κίτρινη κάρτα. Η Ομοσπονδία έχει δείξει τι θέλει. Δυστυχώς στον Παναθηναϊκό είμαστε συνηθισμένοι σε κάτι τέτοια. Δεν θέλω να υπερασπιστώ τον κόσμο που πετάει πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είναι εντελώς ηλίθιο».