Βαθμολογία

«Θα πέσουν να μας πλακώσουν τα ντουβάρια...»

Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν την Ευρωλίγκα το βράδυ της Κυριακής (21/5) και ο Κώστας Σλούκας είναι λογικό να αισθάνεται περίεργα, αφού θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα.

Μιλώντας το Σάββατο (20/5) για την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες, ο γκαρντ της τουρκικής ομάδας, ανέφερε αρχικά: «Είναι κάτι που δεν το φανταζόμουν ούτε στο όνειρό μου. Ο Ολυμπιακός έκανε μια ιστορική πρόκριση απέναντι σε μια πολύ δύσκολη ομάδα. Αυτή τη στιγμή παίζω απέναντι στην παλιά μου ομάδα, που είναι κάτι πολύ δύσκολο. Όμως μιλάμε για έναν τελικό Ευρωλίγκας, το παρελθόν ξεχνιέται και πάμε για καινούργια πράγματα.

Η μοίρα τα φέρνει έτσι ώστε να παίξω απέναντι σε φίλους, στην παλιά μου ομάδα, αλλά σε τέτοια ματς δεν χωράνε φιλίες. Η δίψα για να κατακτήσεις το στόχο σου τα ξεπερνά. Όλα αυτά όμως μέσα στο γήπεδο».

Ενώ για το πώς περιμένει η Φενέρ τον τελικό, σημείωσε: «Για τη Φενέρ είναι πολύ σημαντική η παρουσία στον τελικό. Ο κόσμος είναι πολύ διψασμένος, όλη η Τουρκία περιμένει αυτό το τρόπαιο. Θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε την τύχη, γιατί ο Ολυμπιακός είναι πολύ δύσκολη ομάδα σε τέτοια παιχνίδια και πολύ έμπειρη. Υπάρχει ανυπομονησία. Σίγουρα ο κόσμος παίζει ρόλο, αλλά θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς τη δουλειά μας στο γήπεδο».

Φυσικά, ο διεθνής άσος ρωτήθηκε για τις συγκρίσεις που γίνονται για εκείνον και τον Βασίλη Σπανούλη, πετώντας μεγάλη ατάκα και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα πέσουν να μας πλακώσουν τα ντουβάρια. Αυτά που έχει κάνει ο Βασίλης είναι αξεπέραστα. Όσα έχει κάνει είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη.

Μιλάμε για ζωντανό θρύλο, που έχει καταφέρει τόσα πολλά που δεν νομίζω να καταφέρει άλλος τα ίδια. Ο σεβασμός κερδίζεται και δεν απαιτείται. Σέβομαι έναν από τους κορυφαίους παίκτες που έχουν πατήσει τα ευρωπαϊκά γήπεδα».

Τέλος, για τον περσινό χαμένο τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη φετινή ευκαιρία της Φενέρμπαχτσε υπογράμμισε: «Η περσινή ήττα μάς στοίχισε, την έχουμε αφήσει πίσω. Δεν μπορώ να πω ότι την ξέχασα. Μας πόνεσε πολύ. Χρειάζεται και τύχη. Ελπίζω να ελέγξουμε το ρυθμό και να πανηγυρίσουμε στο τέλος».