Βαθμολογία

Ουζουνίδης: «Τα πράγματα χειροτερεύουν»

Στροφή στην ΑΕΚ για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος φιλοξενείται από την Ένωση την Κυριακή (19/5) για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στην κάμερα της Novaτόσο για την συγκεκριμένη αναμέτρηση όσο και για το επεισοδιακό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τιμωρία του Μάρκους Μπεργκ αλλά και στην πιθανή αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου από το «τριφύλλι». Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ: «Είναι κάτι που δεν θέλουμε να συμβαίνει στα γήπεδα, που δεν θέλουμε να συμβεί σε κανέναν που βρίσκεται όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και σε όσους παρακολουθούν ένα παιχνίδι και θέλουν να δουν ένα παιχνίδι. Είναι σίγουρα καταδικαστέο και άθλιο ως γεγονός.

Από εκεί και πέρα, το μέγεθος του προβλήματος, σίγουρα δεν αναιρεί την πράξη που έγινε. Oμως μπορεί να ορίσει το μέλλον μιας ομάδας και την προσπάθεια που κάνει μια ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οπότε, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε οτιδήποτε κάνουμε... Είτε με τον τρόπο που κινούμαστε, είτε με τον τρόπο που λειτουργούμε, είτε με τον τρόπο που διαμαρτυρόμαστε, έτσι ώστε να μην προκαλούμε και να μην δίνουμε αφορμές για οτιδήποτε μπορεί να γίνει σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο…

Και δεν μιλάω αυτή τη στιγμή μόνο για την πλευρά του ΠΑΟΚ, αλλά και για τη δική μας πλευρά και των υπόλοιπων ομάδων. Το κακό είναι βέβαια, ότι αυτά που λέμε εμείς δεν τα ακούει κανείς.  Αυτά που λέμε εμείς δεν έχουν καμία σημασία απ’ ό,τι φαίνεται. Δεν βελτιώνονται τα πράγματα, συνέχεια χειροτερεύουν και πραγματικά είναι να σκέφτεται κανείς αν θα αλλάξει ποτέ κάτι στην κατάσταση που ζούμε. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα πράγματα χειροτερεύουν και απ' ό,τι φαίνεται δεν είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθούν. Για μένα, αυτό είναι το χειρότερο…».

Για το περιστατικό με τον Ιβιτς: «Σας είπα ότι είναι καταδικαστέο και άθλιο αυτό το γεγονός».

Για τη διαχείριση της κατάστασης στα αποδυτήρια της ομάδας: «Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, πρέπει να προσπαθείς. Αυτό που έγινε, έγινε. Σίγουρα δεν είναι καλό, σίγουρα είναι δύσκολη η διαχείριση της κατάστασης. Αγωνιστικά θα έπρεπε να είμαστε πρώτοι αλλά είμαστε τελευταίοι και αυτό είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Είμαστε όμως σε μία μεγάλη ομάδα, θα πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο, παρότι η ψυχολογική κατάσταση σίγουρα δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Και ανεξάρτητα από τα προβλήματα που μας δημιούργησε αυτό το παιχνίδι, εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Αυτό που λέω πάντα στους παίκτες είναι ότι νικητής δεν θεωρείται μόνο αυτός που μπορεί να κατακτήσει κάποιους τίτλους, νικητής -για μένα- είναι και αυτός που μπαίνει μέσα στο γήπεδο, προσπαθεί και δίνει το 100% για οποιαδήποτε ομάδα αγωνίζεται». 

Αν φοβάται ότι οι παίκτες του θα ρίξουν λευκή πετσέτα μετά τα όσα έχουν συμβεί: «Δεν θα έλεγα ότι φοβάμαι, αλλά ότι θα είναι μεγάλο λάθος εάν το κάνουμε. Είναι επαγγελματίες, πρέπει να προσπαθούν πάντα και να δίνουν το 100%. Θα είναι μεγάλο λάθος να συμπεριφερθούμε με αυτό τον τρόπο».

Για την τιμωρία του Μπεργκ κι αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να διαχειριστεί την απώλειά του στα πλέι οφ: «Ας περιμένουμε πρώτα να βγουν οι οριστικές αποφάσεις, να δούμε πιο θα είναι το ποινολόγιο. Από εκεί και πέρα ο Μάρκους είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, αλλά δεν είναι ο μοναδικός παίκτης της ομάδας. Σίγουρα θέλουμε να είναι «οκ» και να αγωνιστεί, είναι ο πρώτος σκόρερ, είναι ένας παίκτης που δίνει άλλη αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του. Θεωρώ υπερβολική την αρχική ποινή που δόθηκε, δεν νομίζω ότι και αυτός αλλά και ο Κρέσπο ήταν για να τιμωρηθούν με τόσες πολλές αγωνιστικές. Ας περιμένουμε να δούμε την ποινή και μετά να πούμε περισσότερα».

Για το εάν όσα έγιναν μπορεί να ενθαρρύνουν πιθανή τάση φυγής του Μπεργκ: «Εγώ από την πλευρά μου μπορώ να του πω ότι εμείς θα προσπαθούμε να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Είναι ένας σοβαρός επαγγελματίας και όποια απόφαση κι αν πάρει είναι σεβαστή και δικαίωμά του.

Ο Μάρκους θεωρώ ότι αγαπάει την ομάδα, εκτιμά τη δουλειά που γίνεται, οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, όχι μόνο για τον Μάρκους αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά, προκειμένου να βελτιωθούν και να γίνουν καλύτεροι ως ποδοσφαιριστές».

Για το εάν το ενδεχόμενο αποχώρησης του Αλαφούζου και η διοικητική αβεβαιότητα έχει προκαλέσει ανησυχία στα αποδυτήρια: «Οχι. Αν δεν μιλήσουμε πρώτα, δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ανησυχία ή φόβος. Θα πρέπει να μιλήσουμε πρώτα, να δούμε τι σκέφτεται για το μέλλον και μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα». 

Για το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ και τις τεράστιες απουσίες της ομάδας του: «Και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχαμε απουσίες, αλλά αγωνιστικά, όπως είδατε, κερδίζαμε το παιχνίδι μέχρι τη στιγμή της διακοπής. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα, όλοι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται εδώ έχουν υποχρέωση να δίνουν το 100% σε κάθε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα εάν στα παιδιά που θα κληθούν να αγωνιστούν αυτό φτάνει για το παιχνίδι ή όχι θα το δούμε μετά το τέλος του αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να είμαστε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα που θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι θέμα υποχρέωσης που έχουμε απέναντι στην ομάδα που εκπροσωπούμε…».