Βαθμολογία

Σπανούλης: «Ευλογημένος που παίζω μπάσκετ

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ακόμη μία μεγάλη ευρωπαϊκή εμφάνιση την Παρασκευή (19/5), νίκησε (82-78) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και προκρίθηκε πανάξια στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Φυσικά η ικανοποίηση στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο ήταν τεράστια, ωστόσο εκκρεμεί ένα ακόμη παιχνίδι μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Αγγελόπουλος χαρακτήρισε τη νίκη ως μία από τις κορυφαίες στιγμές της ομάδας.

«Ήταν από τις κορυφαίες στιγμές του Ολυμπιακού. Δεν γίνεται να κάνεις συγκρίσεις. Όταν λέμε κόντρα σε όλους και σε όλα αυτό εννοούμε. Έχεις να αντιμετωπίσεις δισεκατομμύρια. Έρχεσαι με την ψυχή, την ομάδα και το οικογενειακό κλίμα. Αυτό σημαίνει κόντρα σε όλους και σε όλα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δήλωσε: «Υπάρχει χημεία, αυταπάρνηση, ομαδικότητα. Οι παίκτες σε όλες τις θέσεις κάνουν αυτό που μπορούν. Ακόμα και όταν περιορίζονται οι πρωταγωνιστές, αναλαμβάνουν άλλοι. Στο τέλος αναλαμβάνουν αυτοί που πρέπει. Σήμερα ήταν απίστευτα δύσκολο».

Σπανούλης: «Είμαστε μια ομάδα και μια οικογένεια»

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, οδηγώντας τους Πειραιώτες στη νίκη. Ο αρχηγός των Πειραιωτών τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και χημεία ενώ υπογράμμισε πως η ομάδα είναι μία οικογένεια.

«Δεν τα παρατάμε ποτέ, υπάρχει αυτοπεποίθηση και ασφάλεια στην ομάδα. Το ματς τελειώνει στο 40'. Θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40'. Ο τελικός μου λέει πολλά, αλλά και τίποτα. Δείχνει τη διάρκεια της ομάδας. Έχουμε παίξει τέσσερις τελικούς σε έξι χρόνια, δεν είναι εύκολο. Αφού νικήσαμε, όλα καλά.

Υπάρχει αυτοπεποίθηση, ρόλοι, χημεία. Ξέρουμε πώς να χτυπήσουμε στις δύσκολες στιγμές. Ο ρόλος μου είναι να είμαι πάντα έτοιμος. Ήξερα ότι η ΤΣΣΚΑ με περίμενε, ήταν οργανωμένη πάνω μου. Είχα δυνάμεις στο τέλος και καθαρό μυαλό. Έπρεπε να κάνω αυτό για το οποίο με έχουν εδώ. Σκέφτομαι συνέχεια την επόμενη φάση».

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον τίτλο του φαβορί που είχε, αλλά και το τι σημαίνει για τον ίδιο η λέξη «ήττα»: «Η ΤΣΣΚΑ σπάνια έχει κάτω από 10 ασίστ. Δεν ξέρω πόσες είχε, αλλά είχε λίγες. Είναι το πιο σημαντικό για να την περιορίσεις. Κάναμε καταπληκτική δουλειά. Ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του στην επιτυχία αυτής της ομάδας. Νιώθω ένας παίκτης της ομάδας, που κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει. Δεν υπάρχουν όνειρα. Υπάρχει συγκέντρωση. Να δούμε ποιον έχουμε αντίπαλο και να ετοιμάσουμε το μυαλό μας για το παιχνίδι της Κυριακής. Οι κακές στιγμές είναι μέσα στη ζωή, έχω περάσει κακές στιγμές. Αυτά όμως σε κάνουν πιο δυνατό και καλύτερο.

Δεν διαβάζουμε ούτε ακούμε τι λέγεται. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς».

Για το γεγονός ότι συνεχίζει να... οργιάζει στα 35 του: «Με την ηλικία όλη την ώρα... Δεν νικάω τον χρόνο, κανείς δεν μπορεί να το κάνει. Αγαπώ αυτό που κάνω. Προσπαθώ να είμαι σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται, να είμαι πολλές ώρες στο γήπεδο για να προετοιμάζω το μυαλό και το σώμα μου. Το αγαπώ πολύ. Είμαι ευλογημένος που παίζω μπάσκετ».

Τέλος, κατέληξε λέγοντας: «Όλοι μαζί, όλοι μαζί πετυχαίνουμε. Είμαστε μια ομάδα και μια οικογένεια».

Από την πλευρά του ο Κεμ Μπιρτςμ τόνισε: «Θα είναι υπέροχα την Κυριακή. Δεν υπάρχει πίεση για εμάς, είμαστε το αουτσάιντερ. Είναι τρελό να βλέπουμε τι μπορεί να κάνει ο Σπανούλης στο παρκέ. Τον έβλεπα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα είναι υπέροχο που παίζω μαζί του. Είναι απίστευτος, ξέρεις ότι πάντα θα επιστρέψουμε»

Ο Έρικ Γκριν, που πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο, σχολίασε: «Είναι απίστευτο το συναίσθημα. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι για την Κυριακή και προς το παρόν πανηγυρίζουμε. Ήταν υπέροχο που τελικά έβαλα αυτά τα μεγάλα σουτ, έπειτα από κάποια χαμένα. Ολοι ξέραμε ότι ο Σπανούλης το κάνει αυτό. Ξέρουμε ότι ακόμη κι αν έχει μία, δυο, τρεις κακές περιόδους, στο τέλος θα εμφανιστεί».

Τέλος, ο Γιώργος Πρίντεζης είπε:  «Είχαμε διάρκεια, ήμασταν πάρα πολύ σοβαροί. Δώσαμε το 100%. Ελπίζαμε όσο το παιχνίδι ήταν κοντά και στο κατάλληλο σημείο κάναμε το ξέσπασμα για να πάρουμε τη νίκη».