Βαθμολογία

Ώρα τελικού για Ηρόδοτο και Ελπίς Σκουτάρεως

Η ώρα του μεγάλου τελικού για το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος έφτασε.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (20/5 15:00), Ηρόδοτος και Ελπίς Σκουτάρεως θα διεκδικήσουν στο γήπεδο των Σπάτων το τρόπαιο, το οποίο υπο προϋποθέσεις δίνει στον νικητή ή τον φιναλίστ το δικαίωμα ανόδου στην Γ' Εθνική.

Το athleticlarissa σας θυμίζει το πως έφτασαν μέχρι τον τελικό οι δυο ομάδες.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ

Εύκολα έφτασε στον τελικό η ομάδα του Ηρακλείου που απέκλεισε κατά σειρά Πλατανιά, Ιεράπετρα, Λευκίμμη και Αστέρα Βλαχιώτη, κάνοντας μόνο νίκες και με το εντυπωσιακό 13-0 στα τέρματα.

Αναλυτικά η πορεία του Ηρόδοτου μέχρι τον τελικό:

1η φάση

Πλατανιάς - Ηρόδοτος 0-7

Ηρόδοτος - ΟΦ Ιεράπετρας 1-0

3η φάση

Ηρόδοτος - Λευκίμμη 3-0

Ημιτελική φάση

Ηρόδοτος - Αστέρας Βλαχιώτη 2-0

ΕΛΠΙΣ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ

Λίγο πιο δύσκολα, από τον Ηρόδοτο, έφτασε στον τελικό η ομάδα από τις Σέρρες. Οι Μακεδόνες απέκλεισαν κατά σειρά Άρη Αβάτου, Διδυμότειχο, Αλμυρό και Κερατσίνι, έχοντας τρεις νίκες και μια ισοπαλία κόντρα στο Κερατσίνι το οποίο απέκλεισαν στα πέναλτι.

Αναλυτικά η πορεία της Ελπίς Σκουτάρεως μέχρι τον τελικό:

1η φάση

Άρης Αβάτου - Ελπίς Σκουτάρεως 0-1

Ελπίς Σκουτάρεως - ΑΕ Διδυμοτείχου 3-1

3η φάση

Ελπίς Σκουτάρεως - Αλμυρός 3-0

Ημιτελική φάση

Ελπίς Σκουτάρεως - Κερατσίνι 1-1 (3-0 πέναλτι)

* Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 10 της προκήρυξης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, η νικήτρια ομάδα προβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2017/2018, εφόσον δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ. Αν είναι πρωταθλήτρια, τότε στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον και αυτή δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ. Σε κάθε άλλη περίπτωση η ειδική αυτή διάκριση της διοργάνωσης δεν ισχύει, ούτε μεταφέρεται σε άλλη ομάδα, πλην των δύο φιναλίστ.