Βαθμολογία

Στην Πόλη για τον 8ο τελικό ο Ολυμπιακός

Η πιο μεγάλη ώρα για τον μπασκετικό Ολυμπιακό έφτασε. Απόψε (19/5 18:30) οι πρωταθλητές Ελλάδος θα αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο ημιτελικό του Final Four στην Πόλη.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα κοντραριστεί με την νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα της Ρωσίας με στόχο αρχικά να βρεθεί για 8η φορά στην ιστορία του σε τελικό και αν τα καταφέρει να διεκδικήσει την 4η ευρωπαϊκή του κούπα.

Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν μια παλιά γνώριμη από την οποία ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την βραδιά της 13ης Μαΐου 2012 και την επική ανατροπή όταν ο Ολυμπιακός γύρισε από το -19 και με το νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη νίκησε 62-61 και κατέκτησε την δεύτερη του Ευρωλίγκα.

Την επόμενη χρονιά στο Λονδίνο και στον δρόμο για την τρίτη Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό είχε αποκλείσει τους Ρώσους με νίκη 69-52. Επίσης πριν δυο χρόνια στην Μαδρίτη και την συνάντηση των δυο ομάδων στον ημιτελικό με τους Πειραιώτες να χαμογελούν και πάλι με νίκη 70-68.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει τον ...αέρα της ρωσικής ομάδας και σίγουρα παρά τις απουσίες των Λοτζέσκι, Χάκετ μπορεί να κάνει ακόμα έναν θρίαμβο και να φτάσει στον τελικό της Κυριακής (21/5) με αντίπαλο είτε την Φενέρμπαχτσε είτε την Ρεάλ Μαδρίτης.