Βαθμολογία

Εποχή Μαρινάκη στη Νότιγχαμ Φόρεστ!

Στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη πέρασε το απόγευμα της Πέμπτης (18/5) η Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε την έγκριση της Football Leagueκαι πήρε στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του αγγλικού συλλόγου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας, στο πλάι του, έχοντας διοικητικό ρόλο, θα βρίσκεται οι Σωκράτης Κομνινάκης. Παράλληλα, ο Γιάννης Βρέντζος θα εκτελεί χρέη CEO.

Η ανακοίνωση της Νότιγχαμ Φόρεστ: «Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοινώνει την πώληση του συλλόγου σε ένα consortium με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μαρινάκη, Έλληνα εφοπλιστή, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη των πρωταθλητών Ελλάδας, του Ολυμπιακού, και τον Σωκράτη Κομινάκη, επιχειρηματία και επενδυτή, προηγουμένως υπεύθυνο διαφόρων πολυεθνικών συνεταιρισμών. Η ολοκλήρωση της αγοράς του 100% των μετοχών του συλλόγου ακολούθησε την έγκριση της Football League για το επιχειρηματικό πλάνο που της παρουσιάστηκε για τον σύλλογο. Η Football League διεξήγαγε ένα τεστ Ιδιοκτητών και Υπευθύνων, αποφασίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος να αποκλείσει κανένα από τα άτομα που θα αναλάβουν από εδώ και πέρα».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε στο BBC Sport μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας: «Όλα αυτά τα χρόνια πολλά έχουν ειπωθεί αλλά τίποτα δεν αποδείχθηκε πραγματικότητα. Έχουμε "καθαρίσει" από όλα αυτά. Τώρα υπάρχει μια τελευταία υπόθεση που εμπλέκονται 80 άτομα. Σας λέω ξανά ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτά, γιατί γνωρίζω τι έχω κάνει και πώς έχω φτάσει σε επιτυχίες.

Φυσικά δεν μπορώ να αποτρέψω τους αντιπάλους μας να μιλάνε και να χρησιμοποιούν άσχημη γλώσσα.

Επέλεξα να επενδύσω στην Φόρεστ εξαιτίας της ιστορίας της και της προοπτικής που έχει ως σύλλογος. Δεν χρειάζεται χρόνος να αποφασίσεις, ακόμη κι αν έχεις άλλη επιλογή, με ποια ομάδα θα προχωρήσεις. Όταν κοιτάζεις την παράδοση και τις επιτυχίες, τότε σίγουρα ο σύλλογος έχει την προοπτική να μεγαλώσει και να καταφέρει σπουδαία πράγματα που αξίζει όλη η περιοχή.

Δεν θα σας υποσχεθώ πράγματα, δεν είμαι ένας οικονομικά ισχυρός άνθρωπος που ήρθε από το εξωτερικό για να ξοδέψει χρήματα και να αποκτήσει δόξα αγοράζοντας μια ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είχα στιγμές δόξας με τον Ολυμπιακό που κέρδισε τα πάντα, που έσκασε κάθε ρεκόρ του εντός κι εκτός συνόρων, αναλογικά με το μέγεθος μας.

Γνωρίζουμε πολλούς παίκτες, προπονητές, συλλόγους και ανθρώπους σε πολλά σημεία του κόσμου που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, ατζέντηδες - όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν να τοποθετήσουμε μαζί τις διασυνδέσεις μας και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο για τη Νότιγχαμ.

Έχουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και μέσα σε αυτό θέλουμε να φέρουμε την ομάδα εκεί που ανήκει. Και φυσικά η Νότιγχαμ ανήκει στην Premier League, στην ελίτ.

Οι οπαδοί της ομάδας έχουν κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν έζησαν όμορφες στιγμές. Όμως έμειναν πιστοί και για εμάς αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η προοπτική είναι τεράστια, εφόσον οργανωθεί σωστά, όταν έρθουν οι νίκες πάλι, όταν θα έχει καλύτερη θέση στην Championship και όταν θα είναι σε θέση να κοιτάξει σοβαρά την Premier League, τότε θα είμαστε εκεί για να μείνουμε».