Βαθμολογία

Κόκοβας: «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα!» (PICS)

Συνέντευξη στο χώρο της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Γιώργου Πλίτση, παραχώρησε ο 15χρονος ποδοσφαιριστής Στέλιος Κόκοβας.

Ο νεαρός αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπόχουμ, και παρουσία του πατέρα του, μίλησε για αυτή τη νέα «σελίδα» που ανοίγεται στην καριέρα του, καθώς πλέον θα αγωνίζεται στη Γερμανία.

Το Athleticlarissa.gr σας είχε ενημερώσει πρώτο για την μετακίνηση και μεταγραφή του νεαρού Στέλιου, ο οποίος είναι ο πρώτος Λαρισαίος ποδοσφαιριστής που φεύγει από τόσο μικρή ηλικία για το εξωτερικό. Έτσι λοιπόν δε θα μπορούσαμε να απουσιάζουμε και από τη συνέντευξη του ταλαντούχου νεαρού, που βλέπει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα!

Το λόγο στη συνέντευξη πήρε ο Στέλιος Κόκοβας, ο πατέρας του, ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Γιώργος Πλίτσης, καθώς και ο άνθρωπος που βοήθησε αυτή τη μεταγραφή να ολοκληρωθεί Δημήτρης Καπετανόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προετοιμασία της Μπόχουμ ξεκινάει στις 26 Ιουνίου και ο Στέλιος Κόκοβας εννοείται πως θα δηλώσει το «παρών»!

Δείτε αναλυτικά:

Στέλιος Κόκοβας:

«Η μετακόμισή μου αποτελεί πρόκληση για εμένα. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Από τη στιγμή που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία την άρπαξα. Υπάρχει διαφορετική προπόνηση εκεί και ένας από τους λόγους που πήγα ήταν και η οργάνωση. Οι προπονητές μου με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Οι ποδοσφαιριστές εκεί αγωνίζονται σκληρά και γι' αυτό φημίζονται. Όταν πάω εκεί θα φανώ αντάξιος των απαιτήσεων της ομάδας και θέλω με τον τρόπο που θα αγωνίζομαι να φτάσω πολύ ψηλά και να κάνω υπερήφανη την οικογένειά μου και ιδιαίτερα τον παππουύ μου, που με βοήθησε να φτάσω μέχρι εδώ.»

Κώστας Κόκοβας (πατέρας του Στέλιου) :

«Δεν είναι εύκολο για κανέναν γονιό να βλέπει το παιδί του να φεύγει για το εξωτερικό. Εμείς σαν οικογένεια θα τον στηρίξουμε όσο μπορούμε. Το πίστευε οτι θα κάνει το βήμα παραπάνω, γιατί απο μικρός ήταν με μια μπάλα στο χέρι. Δεν έφτασε άδικα εδώ που έφτασε. Θα πηγαίνω συχνά να τον βλέπω στη Γερμανία.»

Γιώργος Πλίτσης:

«Καταρχήν είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που μετά από δέκα χρόνια η ακαδημία δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά να αγωνιστούν σε ομάδες του εξωτερικού. Στην Ακαδημία ήταν και ο μεγαλύτερος αδερφός του Στέλιου. Ο Στέλιος με την όρεξη και τη διάθεση που είχε, αλλά και με τη βοήθεια της οικογένειάς του, έφτασε στη στιγμή της δικαίωσής του. Του εύχομαι καλή τύχη και υγεία. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει και θα κάνει γνωστή την ακαδημία μας. Αυτό που μπορούσαμε να προσφέρουμε σαν ακαδημία του το δώσαμε. Η προπόνηση που έκανε ο ίδιος παραπάνω, θα τον βοηθήσει να καθιερωθεί και να πάει ακόμα παραπάνω. Χρειάζεται τύχη και πειθαρχία σε ένα άγνωστο περιβάλλον και δυνατό πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος πως ο Στέλιος θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους.»

Δημήτρης Καπετανόπουλος:

«Είναι υπερβολικά δύσκολο σε αυτήν την ηλικία ένα παιδί να πηγαίνει στο εξωτερικό. Εγώ έχω τη χαρά και ευχαριστώ της οικογένεια του Στέλιου και τον Γ. Πλίτση που συνεργαστήκαμε άψογα προκειμένου να ολοκηρωθεί αυτή η μεταγραφή και να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες. Για να το πετύχει αυτό το παιδί, χρειάστηκε πολλή προσπάθεια και φυσικά ταλέντο. Ο Στέλιος από μικρή ηλικία δούλευε έξτρα, αλλά και τα πρώτα βήματα που πήρε από την ακαδημία ήταν πολύ σημαντικά. Εγώ αυτό που έκανα ήταν να ετοιμάσω ένα βίντεο με υλικό και να το στείλω στο εξωτερικό. Άρεσε πολύ το σωματότυπό του και τα χαρακτηριστικά του. Πήγε εκεί και τον είδαν για μία εβδομάδα και τους άρεσε ιδιαίτερα ο ζήλος και η διάθεσή του. Έπρεπε μετά βέβαια να λυθούν και κάποια άλλα θέματα, που αφοσούσαν το σχολείο του, τη διαμονή, τη διατροφή του... Αυτά τα πράγματα ξεπεράστηκαν και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι μια στιγμή χαράς για όλους. Επειδή κάποιοι υποτιμούν το να πάει ένα παιδί στη Μπόχουμ, θέλω να πω πως δυστυχώς το ποδόσφαιρο σε αυτές τις χώρες είναι πολύ υψηλότερο από το δικό μας. Μάλιστα, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις δικές μας ομάδες στην Α' Εθνική. Αυτό είδε και ο Στέλιος και είπε ότι θέλει να πάει εκεί, γιατί είδε ότι η εξέλιξή του θα είναι τελείως διαφορετική. Το ποδόσφαιρο στη Γερμανία από τα 17 κιόλας είναι αντρικό. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα που τα παιδιά στις ακαδημίες είναι ακόμα παιδιά. Γι' αυτό άλλωστε βλέπουμε και νεαρά παιδιά να αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.»

Το Athleticlarissa.gr βρέθηκε στο χώρο της συνέντευξης και σας μεταφέρει τις παρακάτω φωτογραφίες:

*Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του θέματος και των φωτογραφιών χωρίς αναφορά της πηγής.

Επιμέλεια θέματος:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ