Βαθμολογία

Δάρας: «Θαύμα κι ανεξήγητο αυτό που κάνει ο Πανιώνιος»

Για τη φετινή πορεία που πραγματοποιεί ο Πανιώνιος, μίλησε ο πρόεδρος του Ιστορικού, Χρήστος Δάρας στον Sport24 Radio 103,3:

Για τη νίκη του Πανιωνίου με την ΑΕΚ: "Ήταν μια συνέχεια των φετινών εκπλήξεων, γιατί όπως ξέρετε ήταν ορισμένες που είχαν να γίνουν χρόνια. Σχεδόν 40 για να νικήσουμε στο «Καραϊσκάκης» τον Ολυμπιακό, ενώ από το 1972 είχε να τερματίσει δεύτερος, κάτι για το οποίο παλεύουμε τώρα. Και πολλά χρόνια να κερδίσει και την ΑΕΚ, από την οποία δεν έχουμε ηττηθεί φέτος".

Για το γεγονός ότι ο Πανιώνιος κάνει ανάλογη πορεία με την περσινή: "Η φετινή πορεία είναι συνέχεια της περσινής. Ελεγαν ότι είναι μια φωτοβολίδα ο Πανιώνιος. Όταν συνεχίζεις και δεύτερη χρονιά, δεν είναι κάτι που σβήνει, αλλά θέμα δουλειάς που γίνεται και τον επιλογών που κάνουμε. Το να μην ξεφουσκώνει επί δύο χρόνια η ομάδα, σημαίνει ότι κάτι σωστό γίνεται".

Για τους νέους παίκτες που εμφανίζονται, με τελευταίο παράδειγμα τον Γεσίλ που ήρθε για να αντικαταστήσει τον Ανσαριφάρντ: "Είναι ζήτημα που κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει. Οσα χρόνια και αν περάσουν, όσοι πρόεδροι και αν περάσουν, αυτό που συμβαίνει στον Πανιώνιο είναι ανεξήγητο. Ούτε εγώ, που είμαι πρόεδρος, μπορώ να το καταλάβω. Είναι κάτι το ανεξήγητο, να έρχονται παίκτες που ήταν εκτός 18αδας στην προηγούμενη ομάδα τους και μέσα σε ένα χρόνο να παίζουν στην εθνική ομάδα. Ο Γεσίλ έχει κάνει δύο φορές χιαστό, είχε έναν χρόνο να παίξει, αλλά στον Πανιώνιο τον πήραμε και βγήκε λίρα εκατό."

Για το γεγονός ότι ο Πανιώνιος πήρε άδεια: "Βγάλαμε ανακοίνωση χθες στην οποία εξηγούμε ότι όλα είναι αλληλένδετα. Το να πάρει αδειοδότηση ο Πανιώνιος μετά από τόσα χρόνια, είναι πραγματικά επιτυχία. Μαζί με τον Ζαμάνη έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια. Καταφέραμε να πάρουμε μια ομάδα με επτά εκατ. ευρώ χρέη, που ήταν για Β” εθνική, να φτάσουμε να έχουμε άδεια και να παίρνουμε τέτοια αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο".

Για την έντονη παρουσία του κόσμου: "Το θέμα δεν είναι να μιλάνε μόνο οι Πανιώνιοι στην πλατεία. Φέτος μιλάει όλη η Ελλάδα. Ο,τι ομάδα και αν είσαι, το δεύτερο ποδοσφαιρικό θέμα είναι ο Πανιώνιος. Και εγώ τώρα, που γνωρίζουν τη σχέση που έχω με τον Ολυμπιακό, είμαι πρώτα Πανιώνιος".

Για την ανακοίνωση της πρόσληψης του νέου προπονητή για την επόμενη σεζόν Μιχάλη Γρηγορίου: "Έχει ανακοινωθεί ο νέος μας προπονητής. Το θαύμα και το ανεξήγητο του Πανιωνίου είναι ότι παίκτες, προπονητής, πρόεδρος και κόσμος αναδεικνύονται μέσα από την ομάδα. Εμείς χαιρόμαστε αυτό που ζούμε. Μένει να χαρούμε και την Ευρώπη και του χρόνου έχει ο Θεός".