Βαθμολογία

Κυπελλούχος Ιταλίας για τρίτη σερί χρονιά η Γιουβέντους

Η εβδομάδα τροπαίων για τη Γιουβέντους άρχισε με το Coppa Italia, αφού οι "μπιανκονέρι" επικράτησαν με 2-0 της Λάτσιο στο "Ολίμπικο" της Ρώμης στον τελικό και πανηγύρισαν το τρόπαιο για δωδέκατη φορά στην ιστορία τους και τρίτη συνεχόμενη.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά εάν το σουτ του Κεϊτά Μπαλντέ δεν έβρισκε το δοκάρι του Νέτο, αλλά είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Η ευκαιρία των "λατσιάλι"... αφύπνισε τους παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που στη συνέχεια έχασαν μία ευκαιρία με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν και στο 12' άνοιξαν το σκορ.

Ο πρωταγωνιστής των ημιτελικών του Champions League, Ντάνι Άλβες, απέδειξε ότι βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και με σκαστό βολέ νίκησε τον Τόμας Στρακόσα. Οι τύποις γηπεδούχοι συνέχισαν να "πυροβολούν" την εστία του Αλβανού τερματοφύλακα, ο οποίος αποσόβησε γκολ των Πάουλο Ντιμπάλα και Ιγκουαΐν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μάρκο Παρόλο έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού και στο 25ο λεπτό ο Λεονάρντο Μπονούτσι με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0 για τη Γιουβέντους, που έβλεπε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν να έρχεται ακόμα πιο κοντά.

Ο ρυθμός έπεσε με τη Γιουβέντους να προσπαθεί να διαχειριστεί άκοπα το προβάδισμα, ενόψει και του τελικού Champions League σε δύο εβδομάδες κόντρα στη Ρεάλ. Οι παίκτες του Σιμόνε Ιντζάγκι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία, χάνοντας δύο τεράστιες ευκαιρίες στο 54' με τον Φελίπε Άντερσον και στο 57' με τον Τσίρο Ιμόμπιλε, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Νέτο αντέδρασε σωστά.

Το... κύμα ανησυχίας πέρασε, οι "μπιανκονέρι" άντεξαν και στα τελευταία λεπτά κάποια μακρινά σουτ δεν απείλησαν τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα. Το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και πλέον η ομάδα του Αλέγκρι περιμένει τον εντός έδρας αγώνα με την Κροτόνε για να γιορτάσει το "σκουντέτο" και την 3η Ιουνίου για το Champions League.