Βαθμολογία

Με πρωταγωνιστή τον «Νέμπε» ο Αχιλλέας!

Με το «δεξί» ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην ψυχοφθόρο διαδικασία των μπαράζ ανόδου ο Αχιλλέας Φαρσάλων.

Οι «Μυρμιδόνες» με «μπροστάρη» τον Κώστα Νεμπεγλέρα ο οποίος αρχικά άνοιξε το σκορ και εν συνεχεία «σέρβιρε» έτοιμο στον Βασίλη Λόλα το δεύτερο τέρμα έκαμψαν με σκορ 2 – 0 την αντίσταση του μαχητικού Οικονόμου Τσαρίτσανης και έφτασαν τους 14 βαθμούς διατηρώντας παράλληλα την διαφορά από τον δεύτερο Δωτιέα Αγιάς στους έξι πόντους.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον  Οικονόμο να «πατάει» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθεί κυρίως με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει «ρήγματα» στην άμυνα των γηπεδούχων.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 10′ όταν έπειτα από σέντρα και κόντρα η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κουτσουκέρα και κατέληξε κόρνερ.

Ο Οικονόμος έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στην αναμέτρηση στο 20′ όταν ο Φτίκας βρέθηκε σε θέση βολής έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Οικονόμου και ο Κουτσουκέρας πετάχτηκε εντυπωσιακά και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ο Αχιλλέας προσπάθησε να ανεβάσει «στροφές» και αρχικά απείλησε με ένα σουτ του Βούλγαρη από τα όρια της περιοχής το οποίο όμως πέρασε λίγο άουτ.

Ενώ εν συνεχεία η κεφαλιά του Τλούπα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νεμπεγλέρα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον αντίπαλο τερματοφύλακα με το 0 – 0 να παραμένει μέχρι και την λήξη του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του κ. Παραφέστα μπήκαν από την αρχή δυναμικά και προσπάθησαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Οικόνομου όμως οι προσπάθειες των Ρέψη και Λόλα δεν βρήκαν στόχο.

Στο 65′ και έπειτα από πάσα του Μανιώτη και λάθος εκτίμηση της άμυνας του Οικονόμου ο Νεμπεγλέρας έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε μερικά βήματα και με άπιαστο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή «κεραυνοβόλησε» τον Νούσια και «έλυσε» τα πόδια των «κιτρινόμαυρων».

Πέντε λεπτά αργότερα ο «Νέμπε» εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά ο Τλούπας πάτησε γερά έπιασε και την καρφωτή κεφαλιά με τον Νούσια όμως να μπλοκάρει σταθερά.

Ο χρόνος περνούσε με τον Αχιλλέα να ελέγχει τον ρυθμό και να προσπαθεί να πετύχει και το δεύτερο τέρμα που θα «καθάριζε» την υπόθεση «τρίποντο».

Εν τέλει στο 85′ ο Νάστας έκανε όμορφη αλλαγή παιχνιδιού προς τον Νεμπεγλέρα, αυτός «έσπασε» την μπάλα και ο Λόλας με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της Τσαριτσάνης, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Κουτσουκέρας, Κακαζούκης, Περήφανος, Οικονόμου (57′ Νάστας), Κουμπούρας, Τλούπας, Μανιώτης, Νεμπεγλέρας, Βούλγαρης (87′ Γιωργής), Λόλας, Πετράκης (57′ Ρέψης).

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Νάνος, Μπουμπουνάρας (61′ λ.τ. Μεφτάρι), Σαλάκος, Μόσχος, Σακοράφας, Ντούφας (83′ Καραΐσκος), Καλφούντζος, Φτίκας (65′ Δραχαλίβας), Καραγκούνης, Χάμος.

Διαιτητές: Τζήλος, Τέγος Αθ., Μάνος

πηγή: ifarsala.gr