Βαθμολογία

Στην Football League ο Απόλλων Λάρισας (PICS)

Μεγάλες και ένδοξες στιγμές ζει ο Απόλλων Λάρισας, η Φιλιππούπολη και γενικά όλη η πόλη της Λάρισας. Ο Απόλλων είναι και μαθηματικά στην Football League. Το συγκρότημα του Σάκη Θεοδοσιάδη μετά από έναν σκληρό μαραθώνιο κόβει πρώτη το νήμα, τυπικά μένει ακόμα ένα παιχνίδι για το φινάλε, ωστόσο από σήμερα (14/5) μετά την νίκη κόντρα στο Τηλυκράτη με 2-0 είναι και μαθηματικά στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας.

Μια ομάδα που ξεκίνησε με όνειρα τον περασμένο Σεπτέμβριο και χωρίς μεγάλα λόγια, σήμερα μπορεί να πανηγυρίζει για την ιστορική αυτή στιγμή, καθώς μετά το μακρινό 1964, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Β' Εθνική, ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα για την λαρισινή ομάδα, που άφησε πίσω της ιστορικές ομάδες προκειμένου να πάρει την άνοδο.

Κάτω από έντονη ζέστη η σημερινή (14/5) αναμέτρηση, με ένα αεράκι που βοηθούσε κατα διαστήματα κάνοντας υποφερτές τις συνθήκες και με τον κόσμο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της διοίκησης του Απόλλωνα, θυμίζουμε ότι υπήρχε ελεύθερη είσοδος, περίπου 1000 άτομα βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο στην ιστορική αυτή στιγμή της λαρισινής ομάδας.

Η διοίκηση του Απόλλωνα φρόντισε να είναι γιορτινό το κλίμα, με μεγαφωνική, μπαλόνια στα χρώματα της ομάδας (μπλε και άσπρο) και με πανό από τον κόσμο αναφορικά με τον Απόλλωνα και την Football League.

Αγωνιστικά η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη μπήκε αποφασισμένη στο παιχνίδι, προκειμένου να το καθαρίσει όσο γίνεται πιο νωρίς, ήταν σοβαρή και με μόνο γνώμονα το πως θα πετύχει την νίκη καθώς πριν το παιχνίδι η άνοδος δεν είχε έρθει ακόμα και θα έπρεπε να μην παρασυρθεί η ομάδα από το όλο κλίμα. Με ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, με πολλές φάσεις και ένα δοκάρι, ενώ από την άλλη οι Λευκαδίτες απείλησαν μια φορά στην αναμέτρηση.

Μόλις στο 5' από σέντρα του Σκούπρα ο Σουλίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σαχινίδης από γύρισμα του Μανθάνο έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-0. Ο ίδιος παίκτης στο 12', από ασίστ επίσης του Μανθάνο, έκανε το σουτ για να μπλοκάρει ο Καραγκούνης.

Οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να "παγώσουν" την Φιλιππούπολη στο 20' όταν το τρομερό σουτ του Σιδέρη έξω από την περιοχή απομάκρυνε με υπερένταση ο Σταυράκης, στην μοναδική φάση του Τηλυκράτη, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Απόλλων άνοιξε το σκορ. Ύστερα από δυο διαδοχικές αποκρούσεις του Καραγκούνη, ο Ανδρέου με κεφαλιά μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς έκανε το 1-0 διώχνοντας εν μέρει το άγχος.

Δυο ακόμα ευκαιρίες μέχρι την ανάπαυλα με τον Σουλίδη στο 39' να έχει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνά άουτ και ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης ύστερα από σέντρα του Σκούπρα, έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι της εστίας της Λευκάδας.

Στην επανάληψη ο Απόλλων συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο 50' ο Σαχινίδης μέσα από την περιοχή με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ για να γίνει τέσσερα λεπτά αργότερα το 2-0. Συγκεκριμένα σε ανατροπή του Διβανέ μέσα στην περιοχή ο ρέφερι Λεωνίδας έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαχινίδης που έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα και τους οπαδούς της λαρισινής ομάδας στα ουράνια.

Παρά το 2-0 που έδινε μαξιλαράκι ασφαλείας η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη έφτασε κοντά και στο 3-0 σε δυο ακόμα περιπτώσεις. Αρχικά στο 68' με το δυνατό σουτ του Διβανέ, ύστερα από αντεπίθεση, να διώχνει με υπερένταση ο Καραγκούνης και στο 76' με το ωραίο σουτ του Μηνά που έπεσε στην γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρο των νησιωτών.

Το τι ακολούθησε με την λήξη της αναμέτρησης δεν περιγράφεται με τους οπαδούς να αποθεώνουν την ομάδα και τους παίκτες και το όλο κλίμα να είναι αν μη τι άλλο γιορτινό.

Διαιτησία: Λεωνίδας (Αλεξόπουλος, Κανιούρας).

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Αγρόδημος, Σκούπρας, Διβανές, Σαχινίδης (78' Κολοβός), Σουλίδης (67' Ιβανίδης), Μανθάνο (70' Μηνάς).

Τηλυκράτης Λευκάδας (Ανδρέας Παντζιαράς): Καραγκούνης, Ορφανός, Καταγής, Μπουρδούβαλης, Ιασωνίδης, Μπαλί, Περιστέρης (52' Καλογέρης), Κτενάς, Παπαδόπουλος, Σιδέρης (67' Κοντογιάννης), Μακρυγιάννης (56' Γεωργάκης).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ