Βαθμολογία

Στους τρεις ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων

Τραγικότερος έγινε την Κυριακή (14/5) ο απολογισμός από το δυστύχημα με το τρένο που εκτροχιάστηκε κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αδένδρου. Ένας από τους σοβαρά τραυματίες εξέπνευσε, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των θυμάτων στα τρία.

Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι το τρίτο θύμα είναι ο δεύτερος μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας που νοσηλευόταν διασωληνωμένος. Δύο ακόμα άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ άλλοι τέσσερις φέρουν ελαφρότερα τραύματα.

Την οδύνη του για το τραγικό γεγονός εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. «Πληροφορήθηκα με οδύνη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης.

Θέλω να συλλυπηθώ τις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», ανέφερε ο πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ξεκινούν έρευνες για την τραγωδία

Έρευνες για το δυστύχημα ξεκινούν οι αρχές, με εισαγγελέα να φτάνει στο σημείο για να παραλάβει τον ταχογράφο, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ. «Ως το μεσημέρι θα έχουμε στοιχεία από τις επί τόπου έρευνες», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης. «Έτσι λειτουργούν τα δρομολόγια εδώ και 12 χρόνια που λειτουργεί αυτή η γραμμή και δεν έχει συμβεί το παραμικρό», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι στην περιοχή πραγματοποιούνταν έργα τα οποία έπρεπε να τελειώσουν εντός του έτους. Σχετικά με την επιτρεπόμενη ταχύτητα των 60 χλμ. την ώρα, επισήμανε ότι «είναι θέμα που ερευνούν οι ειδικοί».