Βαθμολογία

Nέα ταξίδια για προπονητή στον Ολυμπιακό

Οι εξελίξεις στο θέμα του Ρεμί Γκαρντ αναγκάζουν τον Ολυμπιακό ν' αφήσει πίσω την υπόθεση του Γάλλου (είχε διαφανεί από την τελευταία επίσκεψη του Γάλλου στην Ελλάδα πως υπήρχαν εμπόδια) και πλέον οι “ερυθρόλευκοι” στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε άλλες περιπτώσεις. Αυτό μάλιστα που πρέπει να σημειωθεί είναι πως τα χρονικά περιθώρια που έχουν οι πειραιώτες για να επιλέξουν προπονητή δεν είναι μεγάλα και γι' αυτό το λόγο μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν σημαντικές κινήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υψηλόβαθμα στελέχη του Ολυμπιακού είναι έτοιμα να κάνουν ταξίδια στο εξωτερικό, με ένα και μοναδικό στόχο, να κλείσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα προπονητή. Θυμίζουμε ότι ο Φρανσουά Μοντέστο είχε μεταβεί πριν λίγες μέρες στην πατρίδα του και είχε συναντηθεί (σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας) με τον Γκαλτιέ αλλά και με τον Γκαρντ. Από την άλλη πλευρά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι σημαντικό λόγο στις αποφάσεις έχει πλέον και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, με τον Σέρβο να έχει επιστρέψει στην ομάδα του λιμανιού. Είναι “κοινό μυστικό” άλλωστε πως ο Κοβάσεβιτς είναι αυτός που επέμεινε να κοιτάξει ο Ολυμπιακός την ισπανική αγορά και γι' αυτό το λόγο άλλωστε οι “ερυθρόλευκοι” ασχολήθηκαν με προπονητές που εργάζονται στην πριμέρα.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι άμεσα θα γίνουν ταξίδια στο εξωτερικό, προκειμένου να ξεκινήσει ένας νέος “κύκλος” επαφών με προπονητές που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή κανείς πάντως δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι μέλλει γενέσθαι και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Δεύτερες σκέψεις για Κρίστιανσεν

Τις τελευταίες ώρες το όνομα του Κρίστιανσεν (προπονητή του ΑΠΟΕΛ) εμφανίστηκε στον “αφρό” της επικαιρότητας για τον Ολυμπιακό, ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δανός τεχνικός δεν είναι προτεραιότητα των “ερυθρόλευκων”. Ναι μεν είναι στη λίστα που έχουν καταρτίσει οι πρωταθλητές Ελλάδος αλλά όχι στις πρώτες θέσεις της λίστας. Είναι μια επιλογή που περισσότερο αφορά το πλαν Β παρά το αρχικό πλάνο των “ερυθρόλευκων”, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις πιθανότητες που υπάρχουν ν' αναλάβει τον Ολυμπιακό ο προπονητής της κυπριακής ομάδας.

Ο Λεμονής και οι άλλοι

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί και μάλιστα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφορά τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος φαίνεται να κερδίζει “έδαφος” μετά τις αρνητικές εξελίξεις με τον Ρεμί Γκαρντ. Απόφαση για παραμονή του Έλληνα τεχνικού δεν έχει ληφθεί, αλλά είναι πλέον εμφανές ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν κι αυτό σημαίνει πως το ενδεχόμενο να συνεχίσει ο Λεμονής στον πάγκο των πειραιωτών, συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες απ' ότι είχε στις αρχές της εβδομάδας. Και πάλι όμως πρέπει να τονίσουμε, ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει ληφθεί απόφαση από τη διοίκηση του Ολυμπιακού για παραμονή του Λεμονή, αλλά πρόκειται για “σενάριο” που ακούγεται όλο και περισσότερο τις τελευταίες ώρες.

Στο μεταξύ οι προτάσεις για προπονητές φτάνουν κατά δεκάδες στα γραφεία του συλλόγου και μια απ' αυτές αφορά και τον Καράνκα. Ο Ισπανός τεχνικός έχει προταθεί στους “ερυθρόλευκους” και στην Ισπανία υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός κοιτάζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συγκεκριμένη περίπτωση. Στα υπόψιν των “ερυθρόλευκων” είναι πάντα και ο Εσκριμπά αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποια σημαντική εξέλιξη.

sport-fm.gr