Βαθμολογία

Ένας νεκρός από τον εκτροχιασμό τρένου!

Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες που μεταφέρονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ένας εκ των οποίων διασωληνωμένος, και ένας τραυματίας που κατευθύνεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του εκτροχιασμού τρένου που σημειώθηκε στις 9:40 το βράδυ του Σαββάτου, στα 200 μέτρα από το Άδενδρο, περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, που υπολογίζονται στα 100 άτομα, δεν έχει ολοκληρωθεί, επομένως «τελικά στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμη».

Σε δέκα ανέρχονται οι επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας που είναι ελαφρά τραυματισμένοι και μεταφέρονται στα νοσοκομεία Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι γίνονταν προσπάθειες απεγκλωβισμού δύο μηχανικών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Αγνωστο παραμένει εάν το άτομο που απεγκλωβίστηκε νεκρό είναι ο ένας από τους δύο.

Στο σημείο βρίσκονται άλλα έξι οχήματα του ΕΚΑΒ και πλέον ανέρχονται σε 21 αυτά της Πυροσβεστικής, με 45 άντρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο σπεύδει και κλιμάκιο του ΟΣΕ.

Η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε περίπου 200 μέτρα πριν από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Άδενδρου και σε αυτήν επέβαιναν περίπου 100 άτομα, ανέφερε η Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η μηχανή και το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, διαπέρασαν σπίτι που βρίσκεται κοντά στις γραμμές, το οποίο κατοικείται. Η επιβατική αμαξοστοιχία ξεκίνησε στις 16:18 το μεσημέρι από την Αθήνα, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.