Βαθμολογία

Στον τελικό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Γιουνάιτεντ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Θέλτα στο Μάντσεστερ, έτσι προκρίθηκε στον τελικό του Europa League. Ο 7ος ευρωπαϊκός τελικός για τους "κόκκινους διαβόλους" που ψάχνουν το 5ο τους τρόπαιο, αλλά και το CL.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκε στον τελικό του Europa League 2016-17, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Θέλτα στο "Old Trafford", αλλά είχε "όπλο" τη νίκη της με 1-0 στο πρώτο ματς του Βίγκο.

Ο αντίπαλος της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο στη Στοκχόλμη στις 24 Μαΐου θα είναι ο Άγιαξ, ενώ εκτός του τροπαίου, του μοναδικού ευρωπαϊκού που δεν έχουν κατακτήσει οι "κόκκινοι διάβολοι", ο μεγάλος στόχος είναι η είσοδος στους ομίλους του Champions League (είναι 6η στην Αγγλία).

Αυτός θα είναι ο 7ος ευρωπαϊκός τελικός στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία στους πρώτους έξι έχει πανηγυρίσει 4 τρόπαια. Τρεις φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών / Champions League (1968, 1999, 2008) και μία το Κύπελλο Κυπελλούχων (1991).

Σκόρερς: 17' Φελαϊνί / 85' Ρονκάγλια.

MANUTD: Ρομέρο, Βαλένσια, Μπεγί, Μπλιντ, Νταρμιάν, Αντέρ Ερέρα, Φελαϊνί, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Μχιταριάν, Ράσφορντ.

ΘΕΛΤΑ: Σέρχιο Άλβαρεθ, Ούγκο Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάγλια, Χόνι Κάστρο, Ραντόγια, Πάμπλο Ερνάντες, Βας, Ιάγο Άσπας, Σίστο, Γκουιντέτι.

*κόκκινη 88' Μπεγί και Ρονκάγλια.