Βαθμολογία

Ο Τσακαλώτος για τις καθυστερήσεις στο Ελληνικό

Στις ανεξάρτητες αρχές και στους αρμόδιους φορείς του δημοσίου που «λειτουργούν εκτός ελέγχου κυβέρνησης» απέδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται αναφορικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού.

«Δεν μπορώ να σας ανακοινώσω χρονοδιάγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ο οποίος για μια ακόμα φορά τόνισε ότι σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις σε ένα έργο που είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης- ανάλογο των ευρωπαικών αγώνων και ζήτησε στοιχεία για το πότε οι μπουλντόζες θα πιάσουν δουλειά

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπενθύμισε ότι σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αερδομίου έχει υπογραφει τον περασμένο Σεπτέμβριο και από τότε υπάρχουν σειρά εκκρεμοτήτων με πιο βασική την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την παράδοση του έργου στους επενδυτές για να ξεκινήσει η διαδικασία αξιοποίησης.

«Εχουν περάσει εννέα μήνες. Το ΠΔ θέλει από έξι έως επτά μήνες. Όπως πάτε εσείς ούτε σε ένα χρόνο δεν θα έχουμε τελειώσει» είπε και υποστήριξε ότι δεν έχει συσταθεί ακόμα το γραφείο του Ελληνικού.

Ο κ. Τσακαλώτος ήταν πάντως καθησυχαστικός. «Δεν χρειάζεται να τσακανώμαστε» είπε και αντέτεινε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη σύσταση του γραφείου. Δεσμεύτηκε ότι θα επιλυθούν άμεσα και οι εκκρεμότητες με την αρχαιολογική υπηρεσία αλλά και με το δασαρχείο.

πηγή: thetoc.gr